Ademhalingsoefeningen en ontspanning in de Zoutkamer

Ademhalingsoefeningen, ontspannen in de Zoutkamer

Ontspannen in de zoutkamer

Ademhalingsoefeningen: Als ik in de zoutkamer zit merk ik regelmatig dat er mensen zitten die moeite hebben om te ontspannen.

Ikzelf heb daar niet zoveel moeite meer mee. Vanuit mijn ervaring merk ik dat door te ontspannen, het zout beter zijn werk doet in mijn luchtwegen en dat mijn longcapaciteit daar groter door wordt. Daarnaast ontstaat er een soort innerlijke rust, waardoor de stress van alledag een stuk minder wordt. Ontspannen is natuurlijk niet alleen voor de zoutkamer maar is eigenlijk iets om dagelijks te doen! Het is niet gemakkelijk om ergens een uurtje te vinden om te ontspannen maar het verblijf in de zoutkamer is een uitgelezen kans om hiermee aan de slag te gaan.

Let op hoe je ademhaalt

Ontspannen moet je oefenen! In het begin moet je er echt bewust mee aan de slag gaan, je zult merken dat het later bijna vanzelf gaat.
Begin met ademhalingsoefeningen, niet moeilijk want ademen moet je toch. Het is in feite alleen maar opletten hoe je ademhaalt.

Probeer het eens met de volgende oefening:

Sama Vritti is een simpele oefening die het lichaam direct goed doet. Adem 4 seconden in en adem vervolgens 4 seconden weer uit. In- en uitademen doe je via de neus. Richt je aandacht volledig op het in en uitademen, zet alle andere gedachten opzij.

In een volgend blog kom ik hierop terug, ik ben benieuwd naar de ervaringen!

Rob

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26