angina pectoris, benauwdheid, hoesten, vermoeidheid klachten

Angina pectoris, benauwdheid, hoesten, vermoeidheid – Ervaring van Annet

Angina pectoris

Benauwdheid – Hoesten en vermoeidheidsklachten

Poeder inhalaties

Volgens de artsen heb ik angina pectoris en komt er te weinig zuurstof in mijn hart. Ik heb 3 jaar geleden hier medicijnen voor gekregen. Ook heb ik en longonderzoek ondergaan. De conclusie was: waarschijnlijk een huismijt allergie. Dus ook daar weer medicijnen voor. Vorig jaar zomer is er een gedaan. Tijdens het onderzoek bleek dat er geen vernauwingen zaten. Inmiddels was mijn stem bijna niet meer hoorbaar door de poeder inhalaties. Nog al lastig want ik sta voor de klas.

Meer slijm ophoesten

Toen ik 4 weken geleden de griep kreeg kon ik het slijm niet meer ophoesten ook de zakjes met poeder om taai slijm op te lossen hielpen niet meer. Ik kon de trap nog wel oplopen maar niet als ik iets droeg. Uitgeput kwam ik boven aan. Traplopen vermeed ik zo veel mogelijk.

Snel van mijn hoesten af door de zoutkamer

Mijn laptop is 1 van mijn beste vrienden dus die geraadpleegd. Deze vond voor mij de HaloClinic met de zout kamer. Ik heb een afspraak gemaakt met de huisarts waar ik hem meldde dat ik naar de zoutkamer wilde vanwege mijn Angina pectoris. Hij gaf mij de tip om nog vaker langs de zee te lopen of met een plantenspuit met zout water te vernevelen goed bedoeld natuurlijk, maar het leek mij dat als ik snel van het hoesten en de vermoeidheid af wilde zijn ik naar de zoutkamer moest omdat deze helemaal ingericht is om zo effectief mogelijk problemen met de longen op te lossen.

Veel slijm kunnen ophoesten

De eerst sessie beviel goed veel slijm op kunnen hoesten en mijn stem werd duidelijker en de trap op ging beter. Afgelopen zaterdag na de vierde keer zoutkamer bezoek besefte ik dat ik voor de trap stond zonder dat ik dat wilde. Het was wel een teken voor mij dat het een stuk beter met me ging, dat de trap geen belemmering meer voor me was. Mijn stem wordt omdat ik aan het proberen ben hoe het gaat zonder de poeder inhalaties steeds beter. Ik kan zelfs weer en beetje meezingen in de auto, hoewel nog steeds vals. Ik heb me voor genomen dat ik een soort onderhoud zoutkamer beurt in mijn agenda zet om de energie en schone longen te behouden.

Annet, uit Dordrecht.
30 april 2012

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26