Astma aanval en symptomen

Astma behandelen: “Het kan erg schrikken zijn om te horen dat je astma hebt. Dat is natuurlijk slecht nieuws. Veel mensen reageren op dit nieuws met gevoelens van boosheid, verdriet of angst. Dit is volkomen begrijpelijk en normaal. Gelukkig zijn er manieren om astma en andere luchtwegproblemen te behandelen. Er zijn veel dingen die je zelf kunt doen om het omgaan met astma gemakkelijker te maken.”

Hoe ziet een astma-aanval eruit?

Plots erger worden van symptomen

Een astma-aanval is een plotse verergering van symptomen. De patiënt moet heviger hoesten, hij voelt zich benauwder, gaat harder piepen, heeft pijn in de borststreek. Astma behandelen in de zoutkamer zorgt dat deze symptomen verminderen of helemaal verdwijnen.

Zouttherapie als astmabehandeling

Verschilt van patiënt tot patiënt

Een astma-aanval kan van persoon tot persoon verschillen en ook afhankelijk zijn van de situatie. Niet alle symptomen hoeven zich voor te doen, of de symptomen kunnen variëren afhankelijk van het moment en de omgeving. Bij een ernstige astma-aanval kan het zuurstofgebrek levensbedreigend zijn voor de patiënt. Als de patiënt, ondanks het gebruik van luchtwegverwijdende puffers, buiten adem blijft, is het belangrijk om de hulpdiensten te waarschuwen zodat de patiënt de juiste medicatie kan krijgen, zoals bijvoorbeeld cortisone of adrenaline.

Wat gebeurt er bij een Astma-aanval:

moeilijk ademen

Bij een astma-aanval gebeurt er van alles in de longen.  Geprikkeld door stoffen waar u gevoelig voor bent, zwellen de slijmvliezen in neus, keel en longen op. De slijmvliezen produceren meer vocht en slijm dan anders (denk je dat je langdurige verkoudheid hebt). De spiertjes die om de luchtwegen heen zitten, raken verkrampt en trekken samen. Ze maken de luchtwegen smaller. Ademen wordt moeilijker. De longen raken overvol met lucht, die niet genoeg ververst wordt. Al deze reacties samen vormen een astma-aanval. Bij een astma-aanval kunt u veel minder lucht in- of uitademen dan anders. Dit gevoel kan heel angstig zijn. Het is echter niet direct gevaarlijk.

Astma behandelen met halotherapie

Astma is blijvend

Astma geeft niet elke dag klachten. Toch is het een ziekte die niet over gaat. Dit komt doordat de longen bij astma altijd een beetje ontstoken zijn. Dat is niet hetzelfde als een longontsteking: bij een longontsteking zijn de longen meestal ontstoken door een bacterie. Een behandeling met medicijnen geneest de longontsteking vrij snel. Astmaklachten kunnen soms weken tot maanden aanhouden. Bijvoorbeeld na griep of hevige verkoudheid. Soms zijn er periodes waarin u weinig tot niets merkt van uw astma. Dan lijkt de ziekte genezen, maar is het niet.

Text on the button

Zouttherapie als astmabehandeling

Astma behandelen met zouttherapie

Biotherapie voor ernstige allergische astma

 Biologische geneesmiddelen gebruikt men om de symptomen van ernstige astma van allergische oorsprong te bestrijden. 

Ernstige astma: verminderde levenskwaliteit

Mensen met ernstige astma hebben zware en blijvende symptomen die een serieuze impact hebben op hun levenskwaliteit. Deze symptomen zijn onder meer ademhalingsklachten (piepende ademhaling, hoest, gevoel te stikken en verkoudheid enz.). Het komt zowel overdag als ‘s nachts regelmatig op. Een bijna constant verstopping van de bronchiën. Een snelle achteruitgang van de longfunctie zo gauw de medicatie wordt stopgezet en regelmatige aanvallen. Dat laatste leidt vaak tot een ernstige verslechtering van de levenskwaliteit, herhaaldelijke spoedconsulten of zelfs ziekenhuisopnames. Ook ondervinden veel mensen met astma een chronisch verstopte neus.

Ernstige astma: een moeilijk onder controle te krijgen ziekte

Om ernstige astma onder controle te houden, moet er op verschillende fronten tegelijk worden gewerkt:

  • Let erop dat de geneesmiddelen correct, regelmatig en in de juiste dosis worden ingenomen.
  • Schakel de uitlokkende irriterende factoren uit (sigarettenrook bijvoorbeeld) en mijd bij allergische astma ook de allergenen (dierenhaar, pollen, mijten enz.).

 

 Astma behandelen met zouttherapie, verkoudheid duurt lang

 

               Ernstige astma onder controle krijgen: een combinatie van geneesmiddelen en Halotherapie

Bij ernstige astma worden inhalatiecorticosteroïden gebonden met het gebruik van een langwerkende luchtwegverwijders salbutamol (die ontspant de spieren van de bronchiën). Maar ook bij gebruik van deze middelen kunnen de symptomen van ernstige astma abnormaal vaak blijven optreden. Men spreekt dan van slecht of onvoldoende gecontroleerde ernstige astma. In dat geval wordt de astma behandeling meestal herzien. Onze ervaring leert dat mensen met ernstige astma aandoening. Hebben aanzienlijk minder last van hun astma aanvallen door de halotherapie.

Zouttherapie als astmabehandeling

Halotherapie verbetert de algehele gezondheid

Halotherapie, ofwel zouttherapie. Zoals bij HaloClinic Nederland wordt toegepast, is ten eerste een krachtige en natuurlijke therapiemethode voor de luchtwegen en de huid. Het is ook bekend dat de halotherapie behandeling zich richt op de kern van alle ontstekingen van de luchtwegen en zorgt voor vernietiging van bacteriën en een snel herstel van gezondheidsklachten. Zodoende zorgt de halotherapie dat het afweersysteem een positieve boost krijgt. Bij HaloClinic Nederland bootsen wij het microklimaat van een natuurlijke zoutmijn/-grot na in onze zoutkamers te Zaandam en Heemstede. Door middel van het helende klimaat in de zoutkamer verminderen symptomen aanzienlijk bij mensen die lijden aan de aandoeningen als COPD, emfyseem, hooikoorts, allergieën, sinusitis en ook andere ademhalings- en huidproblemen. Ook valt halotherapie te zien als behandeling chronisch verkoudheid en verstopte neus. Dit gebeurt ook op een geheel veilig en natuurlijke wijze.

Ademhaling vergemakkelijkt

In het buitenland is de helende werking van zout voor mensen met luchtwegproblemen of huidproblemen al eeuwen bekend. Uit onderzoeken bleek namelijk dat mensen die in de zoutmijnen werkten significant minder last van huid en longproblemen en of huidproblemen hadden. Het medicatievrije geneeskrachtige, helende klimaat van een zoutgrot/zoutkamer geeft op 100 procent natuurlijke wijze verlichting van symptomen bij mensen met luchtwegaandoeningen, huidaandoeningen en allergieën. Artsen hebben vastgesteld dat zouttherapie de ademhaling vergemakkelijkt en ook symptomen behandelen zoals copd, sinusitis, chronisch hoesten, kortademigheid vermindert of helemaal stopt. Het gebruik van medicijnen van cliënten van HaloClinic Nederland wordt afgebouwd of kan in veel gevallen helemaal gestopt worden. Zouttherapie is dus uitermate geschikt voor mensen met aandoeningen zoals,  hooikoorts, bijholteontsteking, bronchitis, sinusitis, COPDemfyseem, eczeem en psoriasis. Kwaliteit van uw leven wordt verbeterd en het afweersysteem versterkt door middel van de zouttherapie, halotherapie.

Zouttherapie als astmabehandeling bij kinderen, verkoudheid duurt een dag

Astma behandelen met zouttherapie, verkoudheid duurt lang

Halotherapie aantoonbaar effectief bij uw kind!

Kinderen en halotherapie. De medicijnvrije, effectieve behandelmethode voor uw kind is geheel natuurlijk.

Ouders weten hoe moeilijk het is om de neus van hun kind met een zoutoplossing schoon te maken of ze een ademhalingsmasker te laten gebruiken, maar halotherapie maakt de zaken een stuk eenvoudiger bij luchtwegproblemen . Kinderen zijn er dol op om in een ‘zoutgrot’ te spelen.  Ze hebben niet eens door dat ze worden behandeld.

Probeer  eerst eens gewoon met uw kind preventief een gratis bezoek aan onze HaloClinic te brengen. Voordat u uw kind laat beginnen met alle medicatie op hormoonbasis, die gevaarlijke bijwerkingen kan geven?

Om meerdere redenen zijn kinderen vatbaarder voor ademhalingsziektes dan volwassenen.

De longen, hersenen en het immuunsysteem groeien snel vanaf de geboorte totdat ze ongeveer 6 jaar oud zijn. Gedurende deze leeftijdsperiode is de cellaag aan de binnenkant van het ademhalingssysteem uitermate doordringbaar. Bovendien hebben kinderen een groter longoppervlakte, vergeleken met volwassenen, in verhouding tot hun gewicht. De kinderen ademen daardoor 50% meer lucht per kilogram lichaamsgewicht. Wanneer een kind dus intensief bezig is met spelen, zal het 20-50% meer lucht, en dus meer luchtvervuiling, binnen in de longen krijgen dan een volwassene bij een vergelijkbare activiteit.

Zouttherapie als astmabehandeling

Gezondheidsproblemen door luchtvervuiling

Alle invloeden waar een kind in zijn of haar vroege leven aan blootgesteld wordt, hebben grote gevolgen. Luchtvervuiling kan namelijk een aanhoudende verandering in de gezondheid van het kind veroorzaken. Riskeer de gezondheid van uw kind(eren) niet en voorkom daarom serieuze ademhalingsziektes met de kracht van halotherapie. Terwijl uw kind in onze zoutkamer speelt, inhaleert hij/zij de droge, met zout verrijkte lucht diep in de longen, waardoor de helende eigenschappen het meeste effect hebben. Het zout maakt het slijm losser en zal dus sneller verdwijnen. Ook zullen ontstekingen verminderen, wat voor meer ruimte in de longen zorgt. Behandelen in de zoutkamer is zeer effectief.

Zouttherapie als astmabehandeling

Patiënten in Davos

Behandelen van astmatische kinderen in Zwitserland Davos duurt ongeveer een jaar. In een omgeving waar heimwee veel kan opspelen leren artsen en therapeuten hen met de ziekte om te gaan. Alle kinderen die nu in Davos ‘liggen’, voelden zich in Nederland nutteloos. De hele dag benauwd, moe en doodsbang dat een aanval optreedt. Nu volgen zij een lessen waarin zelfs fietsen, wandelen en skiën is opgenomen.

Cara – chronische aspecifieke ademhalings- aandoeningen – is een verzamelnaam voor drie verschillende longaandoeningen: Copd, chronische bronchitis en emfyseem. Deze drie longaandoeningen worden gekenmerkt door langdurige hoesten en kortademigheid. Eén op de tien Nederlanders heeft of krijgt Cara. En het aantal patiënten neemt nog steeds toe. In Davos zijn vooral mensen in behandeling met een ernstige vorm van astma, voor wie behandeling in Nederland niets meer oplevert. (halotherapie is momenteel de enige therapie die antwoorden met haar HaloClinic Nederland in Zaandam en Heemstede voor patiënten met luchtwegklachten)

Zouttherapie als astmabehandeling

halotherapie, chronische verkoudheid, astma, COPD, hooikoorts, allergie, cystic fibrosis, bronchitis,

Astmacentrum overbodig

Het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD) bestaat sinds 1897. Het werd ooit opgericht als de ‘Vereniging tot Behartiging van de Belangen van minvermogende Nederlandse Longlijders‘.

Lang niet iedereen gelooft meer in het effect van langdurig behandelen in de bergen. De kinderarts prof.dr. K. Kerrebijn, die namens het Astmafonds in de commissie zit die een dezer dagen een advies uitbrengt aan het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport over de meerwaarde van behandeling in het hooggebergte, vindt het astmacentrum overbodig.

Bron vermelding: NRC nieuws 22-05-1995  Astmacentrum Davos te hoog voor de vijand

Zouttherapie als astmabehandeling

Behandelen bij HaloClinic zoutkamers. Vraag u niet langer af wat te doen tegen uw kortademigheid en maak een afspraak bij HaloClinic zoutkamers. U bereikt ons door te bellen naar 075 76 000 26 (Zaandam) of 023 528 21 49 (Heemstede) of vul het contactformulier

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26