astma- en COPD-patiënt, medicatiegebruik als antibiotica, prednison en allerlei puffers (ontstekingsremmers en luchtwegverwijding)

COPD en Astma klachten. Ervaring mw Daas Stormenzand

COPD en astma klachten

Ik ben een COPD– en astmapatiënt. Na acht ziekenhuisopnames vanwege terugkerende longontsteking gepaard met veel medicatiegebruik als antibiotica, prednison en allerlei puffers (ontstekingsremmers en luchtwegverwijding) die niet hebben geholpen kwam ik voor mijn zoveelste bezoek bij de longarts (de 20e keer in drie jaar tijd). Hij gaf aan dat hij geen oorzaak van mijn longprobleem kon vinden. Met andere woorden, kon mijn longarts mij niet verder helpen.

Longarts adviseerde de zoutkamer

Hierop vertelde ik mijn Longarts dat ik het gevoel had dat mijn vakantie aan zee in Turkije mijn longen goed had gedaan. Longarts fluisterde letterlijk in mijn oor of ik weleens had gehoord van de zoutkamer in Zaandam? Helaas moest ik het antwoord geven dat ik hier nog nooit van had gehoord. Hij adviseerde om het toch naar de zoutkamer te gaan om halotherapie te proberen omdat meer patiënten van hem vertelden dat ze veel baat bij de halotherapie hadden.

Longarts heeft mij ontslagen

Na dit gesprek ben ik naar de zoutkamer gegaan bij de Haloclinic in Zaandam voor de eerste gratis sessie. Dit beviel zo goed dat ik inmiddels al drieënhalf jaar bij de HaloClinic kom. In het begin drie keer per week, tegenwoordig ongeveer eens per twee weken. Mijn astma/Copd medicijngebruik heb ik dankzij de zouttherapie terug kunnen brengen van drie doses naar een dosis per dag. Ook heeft de longarts mij ontslagen en hoef ik de huisarts niet meer te bezoeken vanwege mijn longaandoening.

Zorgverzekeraars

Ik heb hard mijn best gedaan om de halotherapie vergoed te krijgen vanuit mijn hoge aanvullende verzekering. Dit heb ik na drie pogingen opgegeven en tegenwoordig ben ik verzekerd bij Zorg en Zekerheid. Ik en ook andere patiënten zouden het fijn vinden als zorgverzekeraars hun ogen zouden openen en aan hun klanten gehoor zullen geven. Ten slotte zou ik Haloclinic Nederland mijn hartelijke dank willen doen voor het helpen van veel mensen met het introduceren van de halotherapie voor mensen zoals ik die uitbehandeld zijn en niet verder kunnen en niet geholpen worden met het gebruikelijke geneeswijzen circuit.

Mevrouw Daas-Stormenzand uit Amsterdam

Open chat
1
Hallo,
We helpen je graag bij eventuele vragen, stuur en bericht of bel ons op 075 76 000 26