beter kwaliteit van leven door middel halotherapie

HaloClinic Nederland biedt uitkomst voor mensen met astma, COPD

Binnen korte tijd duidelijke kentering dankzij Halotherapie

HaloClinic Nederland biedt uitkomst voor mensen met astma, COPD
Peter, een vriend met COPD 3, zag het niet meer zitten en wilde zo niet verder met zijn leven. Twee, drie meter lopen bracht hem al in ademnood. Iemand die zijn hele leven actief was geweest en altijd klaar stond voor anderen, was nu aangewezen op hulp van derden.

Zijn vrouw attendeerde hem op de HaloClinic in Zaandam. Nadat hij enkele bezoeken had gebracht, was vrij snel een herstel merkbaar in de toename van zijn longinhoud. Na enige maanden de Halotherapie te hebben gevolgd, kan hij weer zonder problemen 30 kilometer fietsen.

Enthousiast

Aangestoken door zijn enthousiaste verhalen heb ik onlangs een bezoek gebracht aan de HaloClinic te Zaandam, de ruimten bekeken en gesprekken gevoerd met mannen en vrouwen die daar de therapie volgen. Zij waren in de leeftijd van ongeveer 40 jaar tot en met bijna 92 jaar. Unaniem waren zij vol lof over de therapie en raden ook een ieder met COPD aan deze therapie te volgen en kwaliteit van leven te verbeteren.

Evenals Peter heeft ook Truus uit Zaandam een goede ervaring met HaloClinic. Ze heeft last van een ernstige vorm van astma en COPD, de verzamelnaam voor een aantal aandoeningen waarbij de longen ernstig beschadigd zijn. Mensen met COPD hebben met name moeite met ademhalen en zijn minder energiek. Truus ging meerdere keren naar de longarts, maar bleef klachten houden. Uiteindelijk tipte de longarts haar om eens naar zoutkamer van HaloClinic te gaan.

Klachten bleven

Drie jaar geleden begon Truus ze aan de eerste sessie. “Ik had er vanaf de eerste keer baat bij. Ik slik nog maar de helft van de medicijnen en kom niet meer bij de longarts. Drie jaar geleden was ik elke week bij de huisarts. Nu nog maar eens in de drie weken voor ‘onderhoud’ bij HaloClinic.” Ze vertelt hoe haar sessie van een uur eruit ziet. “Je gaat in de zoutkamer zitten, ademt zoutkristallen en luistert naar muziek. De één zit te lezen, de ander te slapen. Dat gebeurt in stilte. Het is heel ontspannend en het lijkt op een uurtje vakantie in de zoutkamer.”
Astma behandelen met zouttherapie

Longkanker

Dick is 67 jaar, heeft een ernstige vorm van longkanker met veel slijm in de longen, kreeg van zijn oncoloog te horen dat hij nog maar een half jaar te leven had. Hij hoestte ook veel en had het erg benauwd. Met de ramen open slapen hielp niet, medicatie tegen de hoest en slijm evenmin.

Dick las over halotherapie en ging met zijn longarts en oncoloog in gesprek. Zij stonden niet afwijzend en gaven hem toestemming de therapie te proberen. Na een eerste kuur besloot Dick drie keer per week sessies van een uur halotherapie te volgen. Daarna bouwde hij het af naar twee keer per week en thans komt hij eens in de week naar de zoutkamer.

De therapie heeft baat bij Dick. Het slijm in de longen nam af, het hoesten verminderd behoorlijk en zijn nachtrust verbeterde. Zijn kwaliteit van leven nam daardoor toe.

Een half jaar later vertelde hij dat de oncoloog op de longfoto’s zag dat de tumor noch groter noch kleiner was geworden. Er waren geen uitzaaiingen. De oncoloog reageerde uitermate tevreden. Dick onderging een keer per week een behandeling met halotherapie en na een half jaar kreeg hij opnieuw een onderzoek en werd weer een longfoto gemaakt. Hieruit bleek dat de tumor in remissie was. De longarts en oncoloog stonden voor een raadsel.

Dick durfde het weer aan om met zijn familie een verre reis te maken. Twee jaar na het begin van de halotherapie werd opnieuw een foto gemaakt en bleek dat de tumor nog steeds in remissie was. Dat was het sein voor de oncoloog om een folder van HaloClinic aan te vragen. kwaliteit van leven van Dick was beduiden verbeterd en verhoogd.
Halotherapie, Zouttherapie, COPD behandelen in de zoutkamer

Positieve effecten

Ran Derei, eigenaar van HaloClinic, weet dat de mensen dankzij de zoutkamer een betere kwaliteit van leven krijgen. “Zout heeft positieve effecten op de luchtwegen en de huid. Het ontstaan van de hedendaagse zoutkamer is terug te voeren naar de mediterrane zoutmijnen in Oost-Europa, enkele eeuwen geleden. Artsen stelden vast dat mijnwerkers in zoutmijnen nauwelijks ziek werden. Problemen met de luchtwegen, verkoudheid of griep, oorontsteking en huidproblemen bleken bij de mijnwerkers nagenoeg niet of slechts in zeer geringe mate voor te komen”, aldus Derei.

HaloClinic Zaandam is gevestigd aan de Provincialeweg 166 in Zaandam, op vier minuten lopen van het (bus)station. Er is voldoende parkeergelegenheid. In de nieuwe kliniek heeft HaloClinic Zaandam speciale kinderzoutkamers ontwikkeld voor kinderziektes als astma, verkoudheid en benauwdheid. Ook mensen met een fysieke beperking kunnen terecht.

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26