Bronchitis klachten, “Ik heb de Marmotte succesvol uitgereden”

Ervaring, Peter Moerland – Sporter

Bronchitis klachten, Ik ben Peter Moerland, geboren in 1956 en heb van kinds af aan last van Bronchitis.

Op aanraden van een longarts, ben ik rond mijn 30e intensief gaan sporten. In eerst instantie hardlopen en later wielrennen, mountain biken en schaatsen. Dat advies van die longarts was zeer goed. Ik ben langzaam maar zeker en steeds betere conditie kreeg en zo “veel long reserve capaciteit” opbouwde.

7 juli j.l. de La Marmotte in Frankrijk Ervarin van Peter met Bronchitis

Dat viel in het begin niet mee, maar toch ben ik blij dat ik dat doorgezet heb! Al jaren ben ik in staat om zware sport inspanningen te verrichten zoals wielerrondes als de Ronde van Noord-Holland. De Amstel Goldrace en op 7 juli j.l. de La Marmotte in Frankrijk. Dat is in één dag bijna 200 km over 4 Alpencolls (de Glandon, de Telegraphe, de Galibier en de Alpe d’Huez). Je kan hier spreken van een zware tocht waar veel voorbereidende trainingskilometers zitten, vanaf oktober 2011 tot nu bijna 3000 km.

Benauwd, hoesten en slijmvorming,

Wat is de relatie met de HaloClinic Nederland van Ran? Eén á twee keer per jaar loop ik standaard een verkoudheid of griep op, dat slaat direct in mijn longen en heb een forse terugval van conditie. Het duurt dan meestal 2 a 3 maanden voor ik weer op mijn oude conditie niveau ben en dat is niet alleen demotiverend, maar in het geval van de voorbereiding voor de Marmotte zelfs het risico niet mee te kunnen doen. Daar zag het ook naar uit, begin juni pakte ik een verkoudheid en het was direct mis met mijn bronchitis klachten en luchtwegen; benauwd, hoesten en slijmvorming, vermoeidheid door de kort lucht en geen conditie om te kunnen trainen.

1 uur halotherapie sessie

In de krant las ik over de HaloClinic zoutkamer en ben er naar toe gegaan. Werd zeer plezierig ontvangen door Ran en hij adviseerde me om elke dag 1 uur Halotherapie sessie in de zoutkamer door te brengen. Dat heb ik gedaan, totaal 10 Halotherapie sessies in 2.1/2 week.

Geen problemen met mijn bronchitis klachten

Om een lang verhaal kort te maken, op zaterdag 7 juli j.l. heb ik de Marmotte succesvol uitgereden, het was een loodzware tocht maar ik heb geen enkele probleem gehad met mijn luchtwegen. Dat had ik begin juni zelfs niet durven dromen, ik schrijf dit geheel toe aan de sessies in de zoutkamer die mij een heel snel herstel van mijn longen brachten. Super!!

Peter Moerland, uit Zaandam.

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26