Chronische hoest, benauwdheid en hooikoorts, ervaring van Christa Brink

Chronische hoest, benauwdheid en hooikoorts klachten

Ik heb al jaren last van allergieklachten, hooikoorts waardoor ik chronisch hoest en benauwd ben.

Zomer 2011 las ik in het Noord-Hollands Dagblad een artikel over de opening van een zoutkamer in Zaandam. Ik dacht meteen dat dit misschien iets voor mijn allergieklachten en mijn heftige hooikoorts zou kunnen helpen. Ik ben wel in Polen geweest en heb daar de zoutmijnen in Wieliczka bezocht.

Proefsessie in de zoutkamer

Deze zoutmijn is tegenwoordig een kuuroord voor mensen met luchtweg- en longproblemen  die daar veel baat bij hebben. In augustus ben ik naar Zaandam gegaan om eens te informeren. Ran heeft uitgelegd wat het halotherapie inhield en liet mijn meteen een proefsessie doen om het zelf te ervaren hoe het zou helpen met mijn chronische klachten  hooikoorts en benauwdheid.

Het resultaat was voor mij na één keer positief en ik besloot om een aantal keer naan de zoutkamer te gaan. Zelf nam ik het besluit om met mijn inhalers te stoppen  om te zien wat voor mij het resultaat was. Na zes halotherapiesessies ben ik gestopt met alle medicijnen en het resultaat was dat mijn hoestklachten en benauwdheid echt flink verminderd waren en ik had genoeg energie om te sporten zonder kortademig te zijn.

Hoestklachten en benauwdheid echt flink verminderd

Hoesten is veel minder

Nu in januari ben ik weer begonnen met een aantal halotherapiesessies omdat mijn allergieklachten, Hooikoorts en benauwd hoesten toenemen vanwege de pollen die alweer in de lucht zitten. Ik merk meteen verbetering in de zoutkamer. Mijn allergie verdwijnt er niet door, maar de halotherapiesessies in de zoutkamer maken het voor mij wel veel aangenamer omdat het hoesten veel minder is en ik niet meer steeds inhalers gebruik.
Ran, dankjewel dat je dit opgezet hebt. Ik ben er in ieder geval erg blij mee en beveel het zeker aan.

16 maart 2012

Christa Brink, uit Purmerend.

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26