Ervaring van Christa Brink: Chronische hoest, benauwdheid en hooikoorts

Chronische hoest, benauwdheid en hooikoorts klachten

16 maart 2012

Ik heb al jaren last van allergieklachten waardoor ik chronisch hoest en benauwd ben.

Zomer 2011 las ik in het Noordhollands Dagblad een artikel over de opening van een zoutkamer in Zaandam. Ik dacht meteen dat dit misschien iets voor mij zou kunnen zijn. Ik ben wel in Polen geweest en heb daar de zoutmijnen in Wieliczka bezocht. Deze zoutmijn is tegenwoordig een kuuroord voor mensen met luchtweg- en longproblemen die daar veel baat bij hebben. In augustus ben ik naar Zaandam gegaan om eens te informeren. Ran heeft uitgelegd wat het inhield en liet mijn meteen een proefsessie doen om het zelf te ervaren. Het resultaat was voor mij na één keer positief en ik besloot om een aantal keer te gaan. Zelf nam ik het besluit om met mijn inhalers te stoppen om te zien wat voor mij het resultaat was. Na zes sessies ben ik gestopt en het resultaat was dat mijn hoestklachten en benauwdheid echt flink verminderd waren en ik had genoeg energie om te sporten zonder kortademig te zijn.

Nu in januari ben ik weer begonnen met een aantal sessies omdat mijn allergieklachten en hoesten toenemen vanwege de pollen die alweer in de lucht zitten. Ik merk meteen verbetering. Mijn allergie verdwijnt er niet door, maar de sessies in de zoutkamer maken het voor mij wel veel aangenamer omdat het hoesten veel minder is en ik niet meer steeds inhalers gebruik.
Ran, dankjewel dat je dit opgezet hebt. Ik ben er in ieder geval erg blij mee en beveel het zeker aan.

Christa Brink, uit Purmerend.

Author Info

Haloclinic Nederland

Eerste sessie gratis!

Zaandam: 075 760 00 26 - Heemstede: 023 528 21 49
of maak online een afspraak
RESERVEER ONLINE!