COPD gold IIII, bestralingen, 4x per jaar ziekenhuis opnamen, DAVOS in Oost-Zwitserland, revalidatiecentrum, Astma, HALOCLINIC, Benauwdheid, kortademigheid, benauwd

COPD Gold IIII ervaring Door de Vries – Haak

COPD gold IIII Aandoening van Door

Ik heb in het jaar 2000 te horen gekregen dat ik een long aandoening had. Dit resulteerde dat ik kortademig ben geworden. Na verloop van tijd werd de kwaal erger ondanks vele volgeschreven medicatie therapieën en behandelingen. Er waren geen verbetering te constateren. In 2003 is longkanker ontdekt.

Longen bestralingen

De bestralingen voor de longkanker sloegen goed aan. Ik werd genezend verklaard. Helaas werd de long aandoening verergerd en resulteerde in longaandoening met beschadiging aan mijn longen namelijk COPD 4 met als gevolg nog minder lucht in de longen. Hiervoor kreeg ik meer medicijnen, en 24 uur zuurstof gebruik dit volgehouden

Ziekenhuis opnamen

tot 2012 met als resultaat minimaal 4x per jaar ziekenhuis opnamen waaronder regelmatig met spoed aan beademing, tot slot in 2013 nog een poging gewaagd om in Heideheuvel (revalidatiecentrum onderdeel van DAVOS in Oost-Zwitserland) te herstellen voor 3 maanden wat we na 6 weken hebben moeten opgeven en weer 3 x met onderbreking van revalidatie in ziekenhuis opnamen resulteerde.

DAVOS in Oost-Zwitserland

Na laatste opnamen was ik zo ten einde raad dat ik voor mij zelf had besloten zo niet meer verder te willen, door veelvuldig inpraten van echtgenoot kinderen en verplegend personeel van ziekenhuis heeft echtgenoot besloten mij naar huis te laten komen en er thuis alles aan te doen om het zo goed mogelijk en leefbaar te maken.

Tot dat mijn man een artikel in de krant laas over HALOCLINIC zoutkamers. Hij ging zich daar in verdiepen en kwam uit in Oost Europa waar o.a in Rusland Kroatië en Bulgarije zout mijnen regelmatig bezocht worden door heel veel mensen met een long aandoening zoals Astma, COPD, Bronchitis en waar dus heel veel positieven reactie vandaan komen.

Wij zijn een kijkje gaan nemen in Zaandam bij de HALOCLINIC waar we op zeer kundige en prettige wijze werden ontvangen door de eigenaar Ran Derei!

We beide verkouden waren

Na een zeer nuttig gesprek werden we uit genodigd om een kijkje te nemen in de zoutkamer en omdat we beide verkouden waren mochten we meteen een uurtje Halotherapie in de zoutkamer te nemen wat als resultaat was dat we met ontstopte neuzen weer naar buiten kwamen. Na dit verblijf hebben we meteen 20 Halotherapie sessies afgesproken.

De zuurstof in het bloed gemeten verhoogt was

Hier zijn er nu 10 van gebruikt en wat schets onze verbazing. Bij het bezoek aan de longarts waar we om de 3 maanden een afspraak mee hebben is gebleken dat de zuurstof in het bloed gemeten verhoogt was. Wij hadden aan de longarts niet van te voren vermeld over het gebruik van de zoutkamer, Halotherapie. Longarts was verbaast en tevreden en besloot mij over een half jaar terug te willen zien. Wij hebben nog niets verteld omdat we het half jaar willen afwachten. De longarts was wel verbaast en tevreden maar heeft niet gevraagd hoe het kan, deze verbetering.

Artsen in Roemenië

Het is voor mij onbegrijpelijk dat er zelfs artsen in Roemenië gebruik maken van zoutmijnen voor hun patiënten en er hier in Nederland nog niet eens van op de hoogte zijn laat staan dat halotherapie in het ziekenkostenpakket vergoed wordt, wat heel veel kosten zou uitsparen.

Wij hebben de kosten voor de Halotherapie nu zelf op ons genomen en dat is het ons wel waard.

Door de Vries – Haak uit Purmerend

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26