Zoutkamer Zaandam helpt bij COPD patiënt GOLD - 3

‘Zoutkamer maakte wereld van verschil’

ZAANDAM – “Ik dacht op een gegeven moment echt, ik maak een eind aan mijn leven. Als je drie keer per jaar in een ambulance moet worden afgevoerd omdat je letterlijk bijna geen lucht krijgt, ga je daar echt aan denken. Gelukkig kwam ik er in de zoutkamer van Ran Derei weer bovenop”, zegt Zaandammer Bert Leuven (71).

HaloClinic gaf COPD-patiënt Bert Leuven letterlijk lucht en leven terug

De COPD stadia 3 patiënt zag het eind 2016 niet meer zitten. Want stadia 4 is het einde en betekent de hele dag rondlopen met een zuurstoftank. Snakkend naar lucht. Toen de ex-judoka (derde dan) na een maand terugkwam uit Thailand omdat dit klimaat nog enige verlichting gaf, was zijn gewicht van 78 naar 66 kilo teruggelopen. “Ik kreeg echter weer een longontsteking. Kon nog maar een halve trap op lopen.  Het was dat mijn vrouw me door die periode heen sleepte en attendeerde op de HaloClinic, anders was ik er nu niet meer geweest”, zegt Bert Leuven.

Letterlijk ten einde raad stapte de Zaandammer de zoutkamers van de HaloClinic Zaandam, gevestigd aan de Provincialeweg 166, in.  Er is een aparte kinderkamer met speelhuisje met  zo’n 1000 kilo Duits steenzout. Ook als dikke laag tegen de muren verwerkt. In de grote zoutkamer is zo’n 2500 kilo spierwit steenzout verwerkt.

Weer op de racefiets

“Ik ging twee keer per week naar de zoutkamer. Het resultaat was geweldig! Ik kon mijn bezoeken al snel afbouwen naar één keer per week naar nu één keer per maand. Ik moest tien keer per dag de puffer gebruiken. Nu alleen als ik zwaar werk moet doen. Ik gebruik geen medicijnen meer. Loop makkelijk weer de trap op, zit weer op de racefiets! Ik voel me dankzij de behandelingen in de zoutkamer weer super!”

De ervaring van Bert Leuven komt wellicht als reclamepraat binnen, maar is honderd procent oprecht. De redactie van het Zaans Stadsblad heeft in het verleden zelf ook eens de zoutkamer uitgetest en kwam tot de conclusie: de ‘droge zoutinhalatie’ voelt als schone, frisse berglucht. De vier tot zeven milligram zoute lucht die je in een uur inademt proef je niet, maar werkt wel.

Ook baat bij coronapatiënten

Ik heb in de zoutkamer corona patiënten gesproken er ook echt baat bij de behandeling hadden”, zegt Bert Leuven. De Zaandammer denkt dat hij zijn COPD heeft gekregen door werken net vluchtige stoffen in de drukkerij.  “Voor mij betekent de zoutkamer echt een wereld van verschil”, besluit hij zijn ervaring.

Goed te weten is dat de eerste zoutkamer behandeling bij de HaloClinic gratis is. En of het ook bij u werkt? Zoals de Engelsen zeggen: ‘The proof of the pudding is in the eating’. Reserveren wordt wel aanbevolen. Meer informatie op www.haloclinic.nl Of bel 075 – 760 00 26 of de vestiging in Heemstede 023 – 528 21 49.

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26