De ontwikkeling van zouttolerante gerst

Met Halotherapie laten we zien welke grote voordelen medicinaal zout heeft op de gezondheid van vele mensen. Op onze pagina ’cliënten vertellen’ kunt u lezen de ervaring welke zouttherapie hen heeft gebracht. Helaas is zout niet altijd goed. Zo weet men dat teveel zout in voeding niet gezond is.
”[Ook de] verzilting van landbouwgrond is een groot mondiaal probleem. Een gebied van 200 keer de oppervlakte van Nederland is de afgelopen decennia te zout geworden om gebruikt te worden als landbouwgrond.”
Gelukkig zijn er ook mensen die zoeken naar oplossingen. Nguyen Viet Long hoopt te promoveren aan de universiteit Wageningen met zijn vond van zouttolerante gerst.
”Long vond op deze manier twee plaatsen in de genetisch informatie van gerst die zouttolerantie veroorzaakten.

Eén plaats was verantwoordelijk voor de productie van een pomp die zout uit de cel kan pompen, een ander zorgde ervoor dat een plant beter om kan gaan met zogenaamde osmotische stress. Die ontstaat als het water in de bodem een hogere zoutconcentratie heeft dan het water in de plant, een toestand die leidt tot uitdroging van de plant.

De volgende stap is het inkruisen van deze eigenschappen in de moderne variant van gerst. Dat zal het doel zijn van onderzoek dat volgt op de promotie van Long.”

Bronnen:

Author Info

Haloclinic Nederland

Eerste sessie gratis!

Zaandam: 075 760 00 26 - Heemstede: 023 528 21 49
of maak online een afspraak
RESERVEER ONLINE!