De ontwikkeling van zouttolerante gerst

Gezond leven met zouttherapie

Met Halotherapie laten we zien welke grote voordelen medicinaal zout heeft op de gezondheid van vele mensen. Op onze pagina ’cliënten vertellen’ kunt u lezen de ervaring welke vooruitgang in hun gezondheid zouttherapie hen heeft gebracht. Helaas is zout niet altijd goed. Zo weet men dat teveel zout in voeding niet gezond is (meer dat 6 gr p/d).
”[Ook de] verzilting van landbouwgrond is een groot mondiaal probleem. Een gebied van 200 keer de oppervlakte van Nederland is de afgelopen decennia te zout geworden om gebruikt te worden als landbouwgrond.”
Gelukkig zijn er ook mensen die zoeken naar oplossingen. Nguyen Viet Long hoopt te promoveren aan de universiteit Wageningen met zijn vond van zouttolerantie in gerst.
”Long vond op deze manier twee plaatsen in de genetisch informatie van gerst die zouttolerantie veroorzaakten.

Medicinaal zout

Een plaats was verantwoordelijk voor de productie van een pomp die zout uit de cel kan pompen, een ander zorgde ervoor dat een plant beter om kan gaan met zogenaamde osmotische stress. Die ontstaat als het water in de bodem een hogere zoutconcentratie heeft dan het water in de plant, een toestand die leidt tot uitdroging van de plant.

De volgende stap is het in kruisen van deze eigenschappen in de moderne variant van gerst. Dat zal het doel zijn van onderzoek dat volgt op de promotie van Long.”

Bronnen:

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26