Mijn klachten zijn, ontstekingen van de neusslijmvliezen zijn 5 jaar geleden begonnen

ALLERGIE, ASTMA EN DE HERFST

EEN CONNECTIE TUSSEN ALLERGIE, ASTMA EN HERFST

Nog even en we kunnen weer genieten van de herfst. De herfst verandert de natuur in prachtige kleuren, maar brengt ook kou en regen. Een seizoen vol benauwdheid lijkt weer voor de deur te staan

Veel mensen zien een allergie als iets wat je moet accepteren en waar je gewoon mee moet leren leven. De meeste mensen zijn zich echter niet bewust van de mogelijke gevolgen van een aanhoudende allergie in de luchtwegen. ze zoeken pas laat hulp.

Door een luchtwegallergie niet te behandelen, verhoog je het risico om astma te ontwikkelen. Laat je leven niet door je allergie beheersen. Je kunt een afspraak met je arts maken voor een juiste diagnose.

Welk verband is er tussen allergie en astma?

Dat is eigenlijk best simpel. Je bovenste en onderste luchtwegen staan met elkaar in verbinding. Een ontsteking door een allergische reactie kan zich vanuit je neus uitbreiden naar je longen en zo astma veroorzaken. Astma kan worden getriggerd door luchtvervuiling ook  infecties zoals verkoudheden en griep. In veel gevallen wordt het veroorzaakt door allergenen in de lucht die we inademen, zoals pollen en huisstofmijt.

Allergie en Astma

En welk verband tussen huisstofmijt, pollen en herfst?

Bijvoorbeeld huisstofmijten, die komen het hele jaar voor. Maar vooral in de herfst en in de winter is er sprake van een toename van het aantal huisstofmijten. De kachel gaat weer aan in deze periode en vaak wordt ook minder geventileerd in huis of op de werkplek. Een ideaal leefklimaat voor de huisstofmijt. In deze periode zullen de klachten naar alle waarschijnlijkheid dan ook sterker zijn dan de rest van het jaar. De klachten komen vaak ’s nachts en ’s morgens bij het opstaan tot uiting. In een matras kunnen wel één miljoen huisstofmijten leven.

We brengen gemiddeld zo’n 8 uur per dag in bed door en komen op die manier dus langdurig in aanraking met de uitwerpselen van de huisstofmijt. Bij de geringste beweging in bed komen de uitwerpselen in de lucht. Deze worden vervolgens ingeademd en kunnen op die manier allergieklachten veroorzaken.

Een aantal oplossingen om de symptomen van een herfstallergie ( door schimmels, huisstofmijt, pollen) tegen te gaan zijn onder andere:

  • Het plaatsen van een luchtreiniger in huis
  • Ontvochtiger, om schimmels minder kans te geven
  • Schoenen en kleding uittrekken bij thuiskomst, zodat je de allergenen niet mee naar binnen neemt
  • Natuurlijke remedies

Een van de natuurlijke remedies om de symptomen aan te pakken is Halotherapie.

Een van de natuurlijke remedies om de symptomen aan te pakken is Halotherapie.

Halotherapie doodt bacteriën en verwijderd allergenen, aanwezig in de luchtwegen. Als het immuunsysteem zwak is wordt men zeer vatbaar voor hevige gezondheidsproblemen. Zouttherapie herstelt de natuurlijke kracht van het immuunsysteem. In de beste zoutkamers in Nederland wordt het microklimaat van natuurlijke zoutmijnen nagebootst. De zouttherapie kamer bevat een perfecte omgeving voor genezingsproces bij patiënten. Hierdoor kunnen de symptomen van allergieën verminderen.

 Halotherapie is ook één van de meest effectieve opties voor de behandeling van astma in Nederland. De behandeling is natuurlijk en berust op veilige methoden. Hierdoor hoeft men zich geen zorgen te maken over enige bijwerkingen. Halotherapie werkt op  natuurlijke wijze en is veilig voor iedereen, ook voor mensen die medicijnen voor de luchtwegen gebruiken. Tijdens de halotherapiesessie in de zoutkamer bij HaloClinic Nederland worden geen toegevoegde  medicijnen gebruikt. Het effect is even natuurlijk als het middel.

Dus wilt u de herfst met minder tot geen symptomen doorkomen, boek dan een 1e gratis sessie bij Haloclinic Nederland, gevestigd te Zaandam en Heemstede.

[dt_sc_icon_box_colored fontawesome_icon=”h-square” title=’EERSTE SESSIE GRATIS’ bgcolor=’#44b5e8′]
Ervaar dus de voordelen van HaloTherapie vrijblijvend, zonder enige verbintenis.
Text on the button
[/dt_sc_icon_box_colored]

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26