Astmapatiënt door een verwaarloosde griep, medicatie Symbicort 400 2x daags 1 inhaleren en Salbutamol, medicatievrij bij copd, halotherapie, zouttherapie, kinderzoutkamer, zouttherapie bij kinderen, halotherapie werkt effectief bij kinderen,

Astmapatiënt ervaring – reactie op artikel van longarts

Reactie op artikel van longarts Wouter van Geffen in long spreekuur wijzer 04-2017.

Astmapatiënt door een verwaarloosde griep

Astmapatiënt vertelt: De eerste keer dat ik bij de longarts kwam viel de long functie test negatief uit.

Ik kreeg als astma behandeling medicatie Symbicort 400 2x daags 1 inhaleren en Salbutamol. (Salbutamol is voor mij een uiterst noodmiddel want ik word hier ziek van.)

Een maand of 3 later had ik weer een afspraak met mijn de longarts.

Apparatuur tijdens de test haperde

De verpleegkundige doet eerst de test.

De test viel goed uit. De verpleegkundige begreep er niets van.

Ze dacht dat er iets aan haar apparatuur haperde en ging met de gegevens naar mijn behandelde longarts.

Wat later kwam ze terug en stelde mij voor om de test over te doen.

Deze test was wederom goed uitgevallen, dit tot grote verbazing van zowel de verpleegkundige als mijn longarts.

Dat ik bij de longarts naar binnen liep zat hij echt met verbazing naar de gegevens op zijn pc te kijken.

De computer liegt niet

Mevr. Albers (Astmapatiënt) hoe gaat het met u? Goed zei ik. Waarop hij antwoordde dat zie ik, beter kan gewoon niet en liet mij meekijken op zijn p.c.

Ja, zei mijn longarts . Ik kan hier niet onderuit. De computer liegt niet.

O zei ik, ik weet hoe dat komt. Ik ben een aantal keer naar de Zoutkamer geweest  vanwege de verwaarloosde griep en ik kreeg met de eerste sessie gelijk weer lucht.

De nachten sliep ik rustiger, overdag meer energie en kon vrijer adem halen

Mijn longarts antwoordde er gaan meer patiënten van mij naar de en ze hebben er allemaal baat bij de halotherapie. Mijn longarts staat er wel voor open en verwijst ook door naar de zoutkamer. Mij heeft hij op het hart gedrukt naar de zoutkamer te blijven gaan. Zelf hoef ik niet meer naar longarts toe, de assistent van de huisarts doet nu de longfunctie test.

Longwijzer rubriek spreekuur

Ik kan dus niet bevatten dat in de longwijzer rubriek spreekuur die longarts van Geffen 32 er niets van in zijn artikel schrijft. Een stukje bla bla maar wat echt werkt (halotherapie bij HaloClinic) daar hoor je mijnheer niet over.

Iets waar ik mij toch wel boos over kan maken. De Zoutkamer is voor mij het enige wat echt werkt. Ik ben erg blij dat ik, en durf te zeggen heel veel anderen longpatiënten baat hebben bij de Zoutkamer.

Blij dat er longartsen zijn die er wel open voor staan.
Blij dat ik de weg naar de Zoutkamer heb gevonden en ik zal er heen blijven gaan al is het niet wetenschappelijk onderbouwd.
Hoop dat meerdere longpatiënten de Zoutkamer zullen vinden.

Mevr. Albers Koog a/de Zaan

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26