COPD klachten, Ervaring van Hillie

Copd klachten van Hillie,Via een vriendin kwam ik te weten over deze zoutkamer. Mijn interesse was meteen gewekt nadat ik de website had bekeken en gelezen. Het verhaal halotherapie klonk goed. Zou het echt zo goed werken als mensen mij vertelden? Daar kwam ik maar op 1 manier achter.

Een soort inspanningsastma

Ik belde de Halo kliniek en maakte een afspraak. Waarom ik naar de Halo kliniek ga? Ik heb COPD Gold 3 en moet een paar keer per dag corticosteroïden inhaleren. Het is een soort inspanningsastma. Bij inspanning, bijvoorbeeld bij het fietsen en wandelen, wordt het voor mij steeds moeilijker om uit te ademen.

beter kwaliteit van leven door middel halotherapie in de zoutkamer

cliënten konden de taai slijm beter op hoesten

Ik had ervaringen gelezen op de website van de Halokliniek dat je na een aantal halotherapie behandelingen minder hoefde te inhaleren. Misschien wel helemaal niet meer hoef te gebruiken. Ook dat je uithoudingsvermogen steeds beter werd en meer energie krijgt. Tijdens mijn eerste afspraak ontmoette ik een paar vrouwen die met mij in de zoutkamer zaten. Zij vertelden mij enthousiast dat zij meer uithoudingsvermogen hadden gekregen en meer energie. Dat zij beter konden fietsen en lopen en dat zij het slijm, dat er misschien jaren lang vast gezeten heeft in de longen of het hele lichaam, beter op konden hoesten.

Na 5 behandelingen voor mijn COPD klachten zou je het zekere al merken, verteleden zij mij. Maar na 5 behandelingen merkte ik nog niets. Misschien duurt het bij mij wel langer, dacht ik. En zette door met het gaan naar de zoutkamer. En ik moet zeggen na 12 behandelingen begon ik er toch wat van te merken. Het uitademen ging makkelijker waardoor ik steeds meer uithoudingsvermogen kreeg. Ophoesten deed ik niet. Misschien was het bij mij toch anders. Persoonlijk denk ik dat het bij iedereen weer anders is. Geen een ziektebeeld is hetzelfde. Liep ik eerst 4 trappen in een keer nu liep ik er 5 achter elkaar. Ik woon namelijk 3 hoog en moet 5 trappen op. Het wandelen ging beter. Moest ik eerst, na 1 straat uitgelopen te hebben, even stilstaan om op adem te komen, nu liep ik een aantal straten achter elkaar. Wat een uitkomst! Het enige zorgverzekeraar die de halotherapie vanuit de aanvullend vergoed is door Zorg en Zekerheid.

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Ik denk dan ook dat je voor blijven resultaat naar de zoutkamer moet blijven gaan. Tijdens de behandelingen werd mij verteld toen dat de enige zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid  is die het wel vergoedt. Dus zo gauw het mogelijk is om van zorgverzekeraar te wisselen zal ik dat zeker doen. Misschien komt het dan toch nog goed. Ik wens iedereen heel veel succes en hoop dat Ran hier nog heel lang mee door kan blijven gaan. Tensloten Hillie, uit Amsterdam. 30 juli 2012

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26