Ervaring van Hillie: COPD klachten

COPD klachten. 30 juli 2012 Via een vriendin kwam ik te weten over deze zoutkamer. Mijn interesse was meteen gewekt nadat ik de website had bekeken. Het klonk goed. Zou het echt zo goed werken als mensen mij vertelden? Daar kwam ik maar op 1 manier achter. Ik belde de Halo kliniek en maakte een afspraak. Waarom ik ga? Ik heb COPD en moet een paar keer per dag inhaleren. Het is een soort inspanningsastma. Bij inspanning, bijvoorbeeld bij het fietsen en wandelen, wordt het voor mij steeds moeilijker om uit te ademen. Ik had gelezen op de website van de Halokliniek dat je na een aantal behandelingen minder hoefde te inhaleren. Misschien wel helemaal niet meer. Ook dat je uithoudingsvermogen steeds beter werd. Tijdens mijn eerste afspraak ontmoette ik een paar vrouwen die met mij in de zoutkamer zaten. Zij vertelden mij enthousiast dat zij meer uithoudingsvermogen hadden gekregen. Dat zij beter konden fietsen en lopen en dat zij het slijm, dat er misschien jaren lang gezeten heeft in de longen of het hele lichaam, beter op konden hoesten. Na 5 behandelingen zou je het zekere al merken, verteleden zij mij. Maar na 5 behandelingen merkte ik nog niets. Misschien duurt het bij mij wel langer, dacht ik. En zette door met het gaan naar de zoutkamer. En ik moet zeggen na 12 behandelingen begon ik er toch wat van te merken. Het uitademen ging makkelijker waardoor ik steeds meer uithoudingsvermogen kreeg. Ophoesten deed ik niet. Misschien was het bij mij toch anders. Persoonlijk denk ik dat het bij iedereen weer anders is. Geen een ziektebeeld is hetzelfde. Liep ik eerst 4 trappen in een keer nu liep ik er 5 achter elkaar. Ik woon namelijk 3 hoog en moet 5 trappen op. Het wandelen ging beter. Moest ik eerst, na 1 straat uitgelopen te hebben, even stilstaan om op adem te komen, nu liep ik een aantal straten achter elkaar. Wat een uitkomst! Het enige wat ik hieraan jammer vind is dat het niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Alles is voor eigen rekening. Dat is voor mij een belasting. En ben dan ook gestopt met de behandelingen. Jammer want wat ik eerst opgebouwd heb is nu alweer tenietgedaan. Ik denk dan ook dat je voor blijven resultaat naar de zoutkamer moet blijven gaan.Tijdens de behandelingen werd mij verteld dat er een zorgverzekeraar is die het wel vergoed Zorg en Zekerheid. Dus zo gauw het mogelijk is om van zorgverzekeraar te wisselen zal ik dat zeker doen. Misschien komt het dan toch nog goed. Ik wens iedereen heel veel succes en hoop dat Ran hier nog heel lang mee door kan blijven gaan. Hillie, uit Amsterdam.

Author Info

Haloclinic Nederland

Eerste sessie gratis!

Zaandam: 075 760 00 26 - Heemstede: 023 528 21 49
of maak online een afspraak
RESERVEER ONLINE!