sarcoïdose , COPD aandoening, klacht, klachten

Sarcoïdose en copd – ervaring Jessica

Sarcoïdose en COPD

Sarcoïdose en COPD: Al 8 jaar draai ik in het zelfde cirkeltje rond. Als de R in maand komt verergeren bij mij de klachten, soms in razend tempo.

Verkoudheid slaat door naar een infectie aan de bovenste luchtwegen en eindigt met een longontsteking. Dit gebeurt gemiddeld drie keer per jaar.

Zware hoestbuien

Prednison is het enige middel die ik van mijn longarts voorgeschreven krijg. De zware hoestbuien, gekneusde ribben, vastzittend slijm, de benauwdheid, piepen en altijd moe.

Ik zocht een uitweg voor al de medicijnen en las een Artikel in de krant over de HaloClinic in Heemstede. “Mijn huisarts en longarts kenden de halotherapie methode niet”. Ik heb inmiddels mijn zeer positieve ervaringen met huisarts en sportschool gedeeld over de zoutkamer. En toch maar blijven sporten.
Het ontvangst in HaloClinic Heemstede is warm en goed. Ursy is geïnteresseerd, gastvrij en heeft verteld hoe halotherapie werkt en hoe vak moet ik komen.

Minder prednison

Mijn doel is minder dips en prednison gebruiken of helemaal stoppen met medicatie. Vanaf de eerste sessie in de zoutkamer was ik behoorlijk enthousiast. Hoewel het langzaam ging, kon ik meteen beter en vrijer ademen. Wat een heerlijkheid.

Snuiten en hoesten ging makkelijker en klachten als kortademigheid werden veel minder. Een uur in de zoutkamer is goed voor lichaam en geest en daarna even bijkomen met een kopje koffie of thee. Ik ben benieuwd naar de resultaten bij de longarts. Het gevoel is 100 keer beter en ik heb meer lucht en meer energie. Ik kan het iedereen aanraden om naar de HaloClinic te gaan.

Jessica uit Rotterdam

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26