ex corona patiënten delen hun ervaring met lotgenoten

Ervaring van Patrick en Cristina na Corona

Ervaring van Patrick met Corona,

Op 1 april moest ik het ziekenhuis in. Corona, de long version. Ik kwam wel op de IC maar ben niet in coma geweest, wel 17 dagen intens aan de zuurstof. Thuis ook aan de zuurstof, 2 liter per minuut.

Door Corona het ziekenhuis in

Na een week en wat Googelen, een afspraak bij de HaloClinic (zoutkamer) gemaakt. Met zo’n mobiel zuurstofmaskertje en nog steeds 2 liter zuurstof per minuut begon ik met de halotherapie. De longverpleegkunde van de ZMC vond het uit den boze om naar de zoutkamer te gaan. Ik moest veel rustiger aan doen…..toch gedaan, ook al was een kleine wandeling bijna onmogelijk zo moe was ik.

Longverpleegkunde van de ZMC

Het liggen in de luie stoel bij de zoutkamer van HaloClinic in Zaandam was echter geen probleem. Die week drie keer halotherapie van een uur per sessie geweest. Week erop ook drie sessies van een uur per keer. In deze week kwam het hoesten los. Er kwam aardig wat slijm rommel omhoog. Toen dat er meer ruimte kwam in mijn longen kon ik zuurstof minderen naar één liter per minuut. En naar een paar dagen zelfs heb ik het weer gehalveerd naar half liter per minuut. Vermoeidheid was er nog steeds, soms behoorlijk. Dat weekend kon ik plotseling zonder zuurstof!

Kon ik plotseling zonder zuurstof

Ik startte ook met Fysiotherapie en begon vrolijk te fietsen. Vermoeidheid verdween langzaam maar zeker.

Nu lijkt tijd om weer aan het werk te gaan (vind mijn vrouw ook).

Dank je Ran voor de positieve ondersteuning!

Patrick uit Zaandam

Ervaring van Cristina

Ik ben ook een Covid slachtoffer, geen zware klachten maar een vervelende griepachtige verschijnselen. Hoest en vermoeidheid bleven hangen, ook kon ik niets meer ruiken of proven.

Gelijk gemerkt dat het beter werd

Ik ben een aantal keren in de zoutkamer geweest, gelijk gemerkt dat het beter werd, het hoesten was snel opgelost, de vermoeidheid ook.

Iedereen is welkom

Als je bij Ran komt, dan heb je het gevoel dat je in zijn woonkamer zit waar iedereen welkom is. Ik ben hier veel mensen gesproken, jonge en ook wat oudere mensen, allemaal komen ze regelmatig naar de zoutkamer, allemaal hebben ze een oplossing voor hun klachten gevonden.

Dat zouden meer mensen moeten doen

Het is hier gezond en gezellig, dat zouden meer mensen moeten doen, een uurtje relaxen, koffie of thee drinken, een praatje maken en minder pillen slikken.

Cristina uit Zaandam

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26