geïrriteerde slijmvliezen

Geïrriteerde slijmvliezen Ervaring van Rien

Ik heb dagelijkse pijn bij het gebruik van mijn stem, gezwollen lymfeklieren in mijn hals en geïrriteerde slijmvliezen hebben mij na 5 maanden doen besluiten om een bezoek te brengen aan de huisarts. De huisarts heeft mij destijds doorverwezen naar de KNO-afdeling van het ziekenhuis.

Gezwollen lymfeklieren

Met lood in mijn schoenen heb ik een afspraak gemaakt bij het ziekenhuis. Nadat een verdikking in 1 van mijn stembanden is geconstateerd, met als gevolg geïrriteerde slijmvliezen en gezwollen lymfeklieren in mijn hals, wist ik het even niet meer. Mijn stembanden sloten nauwelijks en een operatie sloten ze niet uit. 

Ik ging aan de slag met de logopedie (larynxmanipulatie behandeling) en Zouttherapie bij HaloClinic Nederland.

Slijmvliezen ‘rustiger’ werden

Na al de eerste behandeling van deze Zouttherapie trad er een verzachtende werking op. Ik voelde dat mijn slijmvliezen ‘rustiger’ werden. De pijn nam af en dat was al binnen 10 behandelingen

Daarnaast startte ik de larynxmanipulatie behandeling waarbij de logopediste mijn spieren rondom mijn strottenhoofd masseerde. Mijn spieren rondom mijn strottenhoofd werden d.m.v. deze behandeling tot ontspanning gedwongen. De behandeling was 6 keer. De Zoutkamer geeft mij nu tevens voldoende ontspanning om mijn spieren rondom mijn strottenhoofd te doen ontspannen.

Zonder medische ingreep

Na 4 maanden (15 bezoeken bij HaloClinic) constateerde het ziekenhuis dat de verdikking verminderde en mijn slijmvliezen nauwelijks geïrriteerd meer waren. Mijn stembanden konden zelfs sluiten en dat zonder medische ingreep. Inmiddels hoef ik niet meer terug te komen bij de specialist.

Zoutkamer Heemstede

Voor een ieder die stembandklachten heeft kan een combinatie van larynxmanipulatie en zoutkamer Heemstede een oplossing zijn. Het heeft voor mij heel veel positiviteit gebracht en kan weer zonder pijn mijn stem gebruiken. 

Rien.

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26