Tabaksreus Philip Morris heeft hoogste bod voor inhalatormaker Vectura

Tabakreus: Weer een krantenkop die bij velen vragen oproept

Tabaksreus Philip Morris heeft hoogste bod voor inhalatormaker Vectura

Hoe bestaat het dat een bedrijf dat zijn vele miljarden verdient aan het promoten van tabak (de veroorzaker van zovele overlijdens, gerelateerd aan roken) nu een bedrijf in handen wil hebben, dat juist producten maakt om de rook gerelateerde klachten te verminderen. 

Waarom ?

Philip Morris ziet Vectura als aantrekkelijke koop. Zij richten zich de laatste jaren op andere producten dan tabak.  De afzet van sigaretten in rijke landen daalt. Er gelden steeds strengere maatregelen . Dus moet je je winst ergens anders gaan zoeken. Tabaksreus Philip Morris wil in 2025 een omzet van ten minste 1 miljard dollar halen met producten die geen nicotine bevatten. Philip Morris liet weten Vectura te willen gebruiken als “steun voor zijn activiteiten op het gebied van inhalatietherapie”.  De verklaring hierbij:

Therapeutische toepassingen

“Wij hebben  veel verstand van het toedienen van stoffen via beademing.  Vectura moet de ruggengraat worden van het bedrijfsonderdeel dat zich richt op therapeutische toepassingen. Ook weten wij hoe je producten in de markt zet en consumentengedrag beïnvloedt. Zo willen zij bijdragen aan technologie die de schade die roken veroorzaakt aanzienlijk verkleint”.

Philip Morris

Er is veel weerstand , vooral van Britse gezondheidsorganisaties. Ze vrezen dat Philip Morris met de overname een stem krijgt in het gezondheidsdebat in de UK. En dus op een sneaky manier hun afzet van rokersproducten kunnen  beïnvloeden.

Volgens mij is de beste manier om de gevolgen van roken te verkleinen nog altijd het stoppen van maken en verkopen van tabak. En niet in het verbeteren van de technologie.

Bron: de Volkskrant

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26