BDU Krant artikel

Halo Clinic: voor meer lucht

Halo Clinic: voor meer lucht

In Nederland worden per jaar maar liefst negen miljard pillen geslikt. Veel medicatie is nodig geworden door de sterke toename van welvaartsziektes.  De mens wordt doorgejaagd, leeft voortdurend onder druk. Stress kan slaap- en ademhalingsproblemen veroorzaken. Verandering van de levensstijl is vaak lastig door te voeren. Veel mensen zijn huiverig voor alternatieve methodes.

Meer lucht geven aan de mensen

De HaloClinic in Zaandam en Heemstede, die gebruikmaakt van zouttherapie, kan mensen in ieder geval meer lucht geven. ‘Mensen komen nu vaak naar de HaloClinic als laatste redmiddel. Het zou beter zijn wanneer ze bij klachten met de luchtwegen, en zelfs bij huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem, eerst eens halotherapie ondergaan. Het zou veel ziekenhuisbezoeken, artsenbezoeken en medicatie kunnen schelen.

De ademhaling wordt verbeterd

Onze therapie is honderd procent natuurlijk, veilig en vrij van medicijnen. Gedurende een sessie in de zoutkamer ademt men net zoveel zoutdeeltjes in als bijvoorbeeld in zoutmijnen waar ademhalingsklinieken zijn gevestigd. We bootsen dat microklimaat na. De ademhaling wordt verbeterd, het werkt ontsteking verminderen en helpt bij het bestrijden van infecties. In die zin is een kuur in de zoutkamer ook preventief.’ Er zijn veel internationale onderzoeken die de werking van de zouttherapie bevestigen. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de halotherapie ook onder alternatieve zorg. Belangrijker nog zijn de positieve ervaringen van de vele cliënten. De twee vestigingen in Zaandam en Heemstede hebben al meer dan zesduizend klanten uit alle hoeken van het land aan een verbeterde gezondheid geholpen.

Last van hoestaanvallen

Een mevrouw uit de kop van Noord-Holland: ‘Ik kom hier nu een goed jaar, was daarvoor echt teneinde raad. Elke nacht kreeg ik last van hoestaanvallen. Ik ben een paar keer door de medische molen gehaald, maar men kon niets voor me doen. Ik werd volledig gezond verklaard. “Het zou wel tussen mijn oren zitten.” Al na de eerste sessie voelde ik verlichting. Ik heb mijn leven weer teruggekregen.’

Allergische- en inspanningsastma

Een oudere heer uit Zaandam zelf valt bij: ‘Ik kom hier al drie jaar elke week. Voorheen gebruikte ik puffers.
Ik werd er hees van en kreeg hartkloppingen. Ik was blij dat ik ze niet meer nodig had.’ Er wordt instemmend geknikt aan tafel. Een mevrouw die net uit de zoutkamer komt met een gezonde blos verklaart: ‘Ik heb mijn hele leven al allergische- en inspanningsastma. Naast mijn reguliere medicatie moest ik driemaal daags Salbutamol inhaleren. Ik dacht ik probeer eens die zouttherapie. Baat het niet, schaadt het niet. Na een aantal sessie kon ik ophouden met de medicatie. Voor het eerst het ik dit jaar ook geen griepprik gehaald. Zoveel vertrouwen had ik ineens in mijn lijf.’ Zij stipt daarnaast een ander belangrijk punt aan. Een uurtje relaxen in de zoutkamer is een goede methode om even te onthaasten. Ze is rustiger, slaapt beter en heeft gedurende de dag meer energie.

Nieuwsblad De Zaankanter.nl
Tekst Guus Bouwer

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26