Wat is Halotherapie?

Halotherapie is een volledig natuurlijke en medicatievrije behandelmethode voor de luchtwegen en de huid, geschikt voor jong en oud. De therapie is effectief bij aandoeningen zoals astma, COPD, hooikoorts, bronchitis, eczeem en acne. Ook mensen met gewrichtsproblemen vinden er baat bij.

 Halotherapie Zoutmijn

Integratieve behandelmethode

Halotherapie is een integratieve behandelmethode. Dat betekent dat wij in onze kliniek het lichaam en de geest als één organisme beschouwen. Het verblijf in een zoutkamer heeft op beide een positief effect. Naast verlichting van lichamelijke aandoeningen heeft halotherapie ook een rustgevende werking. De behandeling helpt stress en depressie te verminderen.

Het Griekse woord voor zout is “halos”. Simpel gezegd, Halotherapie is het gebruik van droge zout nevel tot ademhalingsproblemen, huidproblemen en huidirritaties, en bestrijding van mentale lethargie te behandelen.

Hoe werkt halotherapie?

In een zogenaamde zoutkamer wordt een microklimaat gesimuleerd zoals dat in een natuurlijke zoutgrot of zoutmijn. Hiervoor wordt een gepatenteerde techniek gebruikt: de ‘Saline Aerosol Diffuser’. Hierdoor ontstaat een gecontroleerd therapeutisch microklimaat. Het werkt als volgt:

 • in de zoutkamer ademt de patiënt de droge, medicinale fijnzoutstof in
 • dit komt terecht tot in de verste longcellen (Alveolen, alveoli of alveolus)
 • het zout lost op in de slijmvliezen
 • kleine onzuiverheden worden later opgehoest of verlaten door metabole processen via de bloedbaan het lichaam

Met zouttherapie ademt u dus zout rechtstreeks in uw longen dat de bacteriën doodt, slijm verwijdert en ontstekingen vermindert.

Meer lezen over de benodigde technologie voor adequate halotherapie

Halotherapie is effectief

Zouttherapie kan significant bijdragen aan:

 • vermindering van de behoefte aan inhalators en antibiotica
 • vermakkelijken van de ademhaling
 • verbetering van de longfunctie
 • vermindering van het aantal ziekenhuisopnames
 • verlichting van niezen, hoesten en kortademigheid
 • verwijdering van slijm uit de longen
 • vergrote veerkracht tegen ademhalingsziektes
 • versterking van het immuunsysteem
 • verbetering van slaap
 • verbetering van de algehele gezondheid en kwaliteit van leven

EERSTE SESSIE GRATIS

Ervaar de voordelen van HaloTherapie vrijblijvend, zonder enige verbintenis.

Halotherapie

Halotherapie Zaandam, Heemstede

Zouttherapie

De behandeling met zouttherapie (hyper versterkende behandeling met zoute lucht) helpt om alle vier belangrijke processen tegen te gaan die het ademhalingssysteem benadelen: ontsteking, bacteriële infectie, overdadig slijmvorming, spastische verschijnselen (spastische verschijnselen van de bronchiën), en grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen. Na een serie sessies met halotherapie, verbetert de klinische conditie bij de meeste patiënten en verdwijnen of verminderen de negatieve verschijnselen aanwijsbaar.

Halotherapie is 100 procent natuurlijk, veilig en vrij van medicijnen. Het voorziet in een effectieve verlichting van lange duur. Gedurende de behandeling door halotherapie, ademen de patiënten zoutdeeltjes binnen die in de lucht rondzweven. De concentratie van deze zoutdeeltjes overstijgt geen natuurlijke grens. Een dergelijke luchtgesteldheid wordt ook aangetroffen in verschillende zoutmijnen en -grotten waar klinieken voor ademhalingsgenezing  zijn gevestigd. Halotherapie is tot slot te combineren met het gebruik van voorgeschreven medicijnen en daarmee een veilig alternatief op herstel.

Vergoeding aanvullende zorgverzekering

Halotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering onder de noemer natuurgeneeskunde of direct onder de noemer ‘halotherapie’. In dat laatste geval vergoed momenteel alleen Zorg en Zekerheid de therapie. Er geldt dan wel een belangrijke voorwaarde:

Hieronder een kort overzicht van de vergoedingen.

Zorg en Zekerheid

Aanvullend pakket Dekking Maximale vergoeding Premie p/m BEDRAG Per maand
AV-Basis 50% € 250,-   € 11,10 p/m
AV-Sure 50%  € 250 ,-   € 16,25 p/m
AV-Standaard 50%  € 250 ,-   € 18,25 p/m
 AV-GeZZin Compact 50%  € 250,-   € 45,50 p/m
 AV-Top 75% € 460,-   € 38,25 p/m
AV-GeZZin 75% € 460,-   € 45,50 p/m
AV-Plus 75% € 460,-   € 43,25 p/m
AV-Totaal 100% € 600,-   € 94,00 p/m