Halotherapie en de helende werking

Halotherapie helpt bij het bestrijden van alle vijf belangrijke processen die het ademhalingssysteem aantasten, namelijk ontsteking, bacteriële infectie, overmatige slijmvorming, spastische verschijnselen van de bronchiën en grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen. Na een reeks sessies verbetert de klinische conditie van de meeste patiënten en verdwijnen of verminderen de negatieve symptomen, zoals benauwdheid, aanhoudende hoest, kortademigheid, stress en het oplossen van taai slijm in keel en longen.

Zouttherapie is 100 procent natuurlijk

De zouttherapie is 100 procent natuurlijk, veilig en vrij van medicijnen. Gedurende de behandeling, ademen de patiënten zoutdeeltjes in die in de lucht rondzweven. Daarnaast overstijgt de concentratie van deze zoutdeeltjes geen natuurlijke grens. Ook wordt een dergelijke luchtgesteldheid aangetroffen in verschillende zoutmijnen en -grotten waar klinieken voor ademhalingsgenezing  zijn gevestigd. Daardoor voorziet het in een effectieve verlichting van lange duur. Het is te combineren met het gebruik van voorgeschreven medicijnen en daarmee een veilig alternatief op herstel. Cliënten vermelden bovendien dat ze na een reeks halotherapie behandelingen in de zoutkamer geen medicatie meer nodig te hebben. Voor vragen of het maken van een afspraak voor een eerste Gratis sessie kunt u hier terecht.

Halotherapie helpt tegen uw benauwdheid

Astma

Bij astma zorgt zouttherapie voor het hydratatie luchtwegen en elimineren van alle ontstekingen in de luchtwegen, meer lucht en ook verminderde hoest en kortademigheid , een betere longfunctie. Bovendien zorgt het voor een optimale nachtrust.

De nadelen van roken zijn talrijk en veroorzaken in milde gevallen esthetische problemen,

COPD

Halotherapie helpt het vergroten van weerstand bij COPD patiënten. Het vermindert van de kans op verdere ontstekingen, door middel van het opruimen van overtollig slijm. Ook wordt de hoest en benauwdheid verlaagd, waardoor u meer energie krijgt.

Halotherapie helpt bij hoesten

Hoesten

Halotherapie zorgt voor een vermindering of helemaal stopen van hoestbuien, verbetert de longfunctie en verwijdert ook overtollig slijm uit de luchtwegen. Daardoor zal benauwdheid verdwijnen.

Halotherapie helpt bij verstopte neus

Bijholteontsteking

Halotherapie helpt in het verminderen van uw klachten bij bijholteontsteking.  Zout doodt het bacteriën, remt het ontstekingen en verbetert uw longfunctie. Overtollig slijm wordt uit de luchtwegen opgeruimd. zout clinic, sinusitis klachten.

Halotherapie helpt bij Cystic fibrosis

CYSTIC FIBROSIS

Bij Cystic Fibrosis behandeling met halotherapie zorgt namelijk voor meer lucht door het slijm uit de longen te verwijderen. Daardoor krijgt u meer energie en een beter kwaliteit van leven.

Halotherapie helpt bij hooikoorts

Hooikoorts

Halotherapie helpt bij het verkleinen van de kans op allergie en op hooikoorts, daarnaast kan het uw medicatiegebruik doen verlagen en verbetert het ook de longfunctie.

Halotherapie werkt bij Bronchiëctasieën

BRONCHIËCTASIEËN

Halotherapie verbetert de longfunctie bij patiënten met Bronchiëctasieën, vermindert de bronchiale hyperespons, verwijdert overtollig slijm in de longen en keel. Verminderd hoest en benauwdheid.

Halotherapie helpt bij eczeem

Eczeem

Halotherapie zorgt voor een rustigere huid minder jeuk en verkleint het aantal eczeem plekken waardoor minder medicatie zalfjes hoeft te gebruiken.

Acupunctuur en Psoriasis, ervaring van Greet met halotherapie bij HaloClinic

Psoriasis

Zouttherapie laat de door psoriasis aangetaste huid beter herstellen, verbetert het afweermechanisme en het zorgt ook dat de huid tot rust komt.

Probeer halotherapie

Bel één van onze vestigingen voor een gratis sessie of reserveer online
Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26