Astma behandelen met halotherapie

 • In Nederland lijden ongeveer een half miljoen mensen aan astma, een chronische ziekte die vaak voorkomt en niet prettig is om mee te leven.
 • HaloClinic Nederland biedt een bijzondere astmabehandeling in onze zoutkamers aan.
 • Met behulp van onze halotherapie kunnen symptomen zoals kortademigheid aanzienlijk worden verminderd, en de progressie van de aandoening gestopt.
 • 9 van de 10 van onze cliënten melden dat ze het gebruik van voorgeschreven medicijnen hebben kunnen verminderen, of zelfs volledig hebben kunnen stoppen (zie onze pagina ‘Onderzoek’).

cliënte met ernstige astmaklachten

Sinds ik de HaloClinic heb ontdekt in 2017 heb ik het nooit meer echt benauwd gehad, zelfs niet tijdens Corona. Virusjes bleven altijd erg lang hangen. door gebruik te maken van de zoutkamer ben ik er snel weer van af.

Danielle

 

Zouttherapie als astmabehandeling

Hoe helpt de halotherapie bij astma?

Astma is een aandoening waarbij de longen ontstoken zijn en de bronchiën (luchtwegen) geïrriteerd kunnen raken. Als een astmapatiënt in contact komt met iets dat de longen irriteert, kunnen de luchtwegen vernauwen, de spieren eromheen aanspannen en de slijmproductie in de longen verhogen. Dit kan leiden tot symptomen zoals kortademigheid, piepende ademhaling, hoesten, belemmerde ademhaling, benauwdheid en vernauwing van de luchtwegen.

Onze zoutkamers bieden dé ideale behandeling van astma in Nederland. Uw symptomen verminderen, en het genezingsproces begint.

Zouttherapie als astmabehandeling

Onze behandeling biedt niet alleen de nodige verlichting aan astmapatiënten die last hebben van kortademigheid, maar voorkomt ook de frequente terugkeer van symptomen. Als de chronische ontsteking veroorzaakt door infectie aan de luchtwegen onbehandeld blijft, kan dit leiden tot een onomkeerbare vernauwing (obstructie) van de bronchiën. Voorgeschreven medicatie, zoals inhalatoren, bieden alleen maar verlichting op korte termijn, terwijl het onderliggende probleem onbehandeld blijft. Zouttherapie behandelt het onderliggende probleem tot genezing.

Voordelen van halotherapie bij Astma

 • Het oplossen van taai slijm, waardoor de kans op ontstekingen verminderen
 • Het  verwijderen van ontstekingen in de luchtwegen
 • Het verwijden van de luchtwegen
 • Het vernietigen van bacteriën
 • Het verlagen van het IgE-niveau, zodat het immuunsysteem niet heftig reageert
 • Het verbeteren van de kwaliteit van het leven
 • Het herstellen van het afweersysteem
 • Het herstellen van de biologische regulatie van het lichaam, wat ervoor zorgt dat u nieuw evenwicht kunt vinden
 • Het bestrijden van symptomen van zowel acute als chronische aandoeningen, zoals acute en chronische rhinitis, keelholteontsteking, ontsteking van de trachea (luchtpijp), bijholteontsteking (sinusitis) en neusamandelontsteking
 • Het kalmeren van het centrale zenuwstelsel, waardoor u uw energie weer terugkrijgt, de slaap normaliseert en de stressbestendigheid toeneemt

IgE staat voor immunoglobuline van klasse E. Deze antistoffen zijn betrokken bij de afweer tegen parasieten en bij allergische reacties. Een verhoogd IgE wordt dan ook gezien bij een allergische reactie of bij een infectie met parasieten.

Zoutkamer als astmabehandeling - astma en kortademigheid

Astmabehandeling, kortademigheid - Zaandam en Heemstede - Astma is een longziekte

Zoutkamer als astmabehandeling - beste kliniek voor astma

Hoe vaak dient u langs te komen?

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de tien en dertig sessies van een uur, afhankelijk van uw leeftijd. Bij chronische aandoeningen als astma raden we aan om gedurende twee à drie maanden halotherapie te volgen. Belangrijk is om de longen vrij te houden van herhaalde slijmproductie. Dit wordt bereikt door het inademen van kleine zoutdeeltjes die slijm verwijderen uit de diepste delen van de longen, de alveoli genaamd. Bij astma raden we een behandeling van twee à drie sessies per week aan.

Onze zoutkamer normaliseert doorgaans de luchtwegen en huid, waardoor symptomen verminderen of verdwijnen. Halotherapie is naar schatting 75-98% effectief. Onze cliënten volgen meestal één of twee kuurtrajecten per jaar bij onze HaloClinic. In sommige gevallen komen ze tussendoor terug voor extra sessies als ze merken dat halotherapie weer nodig is.

Zouttherapie als astmabehandeling - astma en kortadimigheid

Vraag u niet langer af wat te doen tegen uw kortademigheid en astma en maak nu een afspraak bij het beste halotherapiecentrum van Nederland. HaloClinic Nederland heet u van harte welkom.

Bel naar 075 76 000 26 (Zaandam) of 023 528 21 49 (Heemstede) of vul het contactformulier in.

Probeer halotherapie

Bel één van onze vestigingen voor een gratis sessie of reserveer online
Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26