COPD, Bronchitis, Emfyseem behandelen met halotherapie

In Nederland zijn op dit moment circa 600.000 mensen met COPD. Misschien zijn dit er nog meer aangezien veel mensen er niet mee naar de dokter gaan en het afdoen als een rokershoest. Deze longaandoening brengt diverse symptomen met zich mee waar u vast graag van af wilt. Vandaar dat HaloClinic Nederland u een effectieve behandeling in Zaandam of Heemstede biedt. Onze halotherapie is het beste antwoord op uw COPD, Emfyseem en Bronchitis problemen!

COPD, Bronchitis, Emfyseem
WAT U ZEGT- IN DE TELEGRAAF

COPD GOLD 3\

Eind 2018 ben ik begonnen met de sessies in de zoutkamer omdat ik COPD heb. Na zes weken merkte ik dat ik mij fitter voelde en nog een aantal weken later gestopt met al mijn puffers! Naar de zoutkamer te gaan was het beste wat ik kon doen voor mijn gezondheid. Een paar weken terug liep ik corona op ondanks alle vaccinaties. Twee dagen achter elkaar een twee uur durend bezoek in de zoutkamer en ik voelde mij weer top! Geen klachten meer. Ik kan het iedereen aanraden.

Yvonne

COPD, Bronchitis, Emfyseem behandeling

Hoofdoorzaken van longziekten

COPD is een algemene term voor onder andere chronische bronchitis en emfyseem. Beide aandoeningen zorgen voor een vernauwing en vernietiging  van de longen. De oorzaken van deze longziekten zijn als volgt:

 • De grootste risicofactor voor deze ziekte is het roken van veel tabak. In de Verenigde Staten wordt zelfs 80% tot 90% van de luchtwegproblemen veroorzaakt door roken. Langdurig roken vergroot tenslotte de kans op COPD.
 • Schadelijke stoffen, zoals houtstof, lijm en verfdampen.
 • Luchtvervuiling: studies hebben aangetoond dat personen die in de grote steden wonen een verhoogde kans op COPD-symptomen hebben in vergelijking met plattelandsbewoners.

COPD-patiënt GOLD IV vertelt over haar ervaring met de halotherapie

Bronchitis, COPD, Emfyseem behandeling

Hoe helpt halotherapie bij COPD?

Dankzij onze zoutkamer ondervindt de meerderheid van de cliënten niet alleen een verlichting van hun kwaal, maar ook een uitstel van de terugkeer van de ziekte. Zouttherapie is een wetenschappelijk onderbouwde, natuurlijke en veilige behandeling voor iedereen, ongeacht leeftijd en GOLD stadium. Inademing van de zoute aerosol gegenereerd door onze medisch gecertificeerde halogenerator brengt verschillende effecten met zich mee. Zo zorgt de behandeling voor beter en vrije ademhaling en vooral schone luchtwegen:

 • Het beter oplosbaar maken van slijm (mucus), resulteert in een verminderde bacterie hoeveelheid in de longen
 • Het verminderen van obstructies (verminderen van airflow limitatie)
 • Het verminderen van ontsteking en de incidentie van ontstekingen in de luchtwegen
 • Het doden van bacteriën en het voorkomen van exacerbaties
 • Het verminderen van de behoefte aan inhalatoren, antibiotica en steroïden
 • Het vergemakkelijken van de ademhaling binnen een paar sessies
 • Het verbeteren van de longfunctie
 • Het verminderen van het aantal ziekenhuisopnames
 • Het verlichten van hoesten en kortademigheid
 • Het herstellen van het immuunsysteem
 • Het induceren van remissies
 • Uit de ervaringen van cliënten, blijkt dat COPD-patiënten zonder slijmproductie (droge longen of hoest), ook minder last krijgen van benauwdheid en verbetering van hun longcapaciteit ervaren.

COPD-patiënt Sjoukje vertelt over haar verminderde medicijngebruik door de HaloClinic

Hoewel emfyseem genezen zelfs niet mogelijk is, nemen de klachten bij HaloClinic Nederland, aanzienlijk wel af bij patiënten na een aantal zouttherapie behandelingen in de zoutkamer. Het microklimaat in de zoutkamer reinigt de microbiële flora van de luchtwegen, heeft een bacteriedodend effect en gaat ook de groei van bacteriën tegen. Daardoor wordt de weerstand van uw lichaam tegen luchtwegaandoeningen versterkt. Het microklimaat in de zoutkamer bevordert verder de afvoer van (kleverig) slijm uit de luchtwegen. Bronchiën en bronchioli komen daardoor vrij van obstructie. Gezwollen slijmvliezen zullen dus inslikken. Dit proces dringt zowel de frequentie als de hevigheid van de ontstekingen in de luchtwegen terug.

 Emfyseem, Bronchitis, COPD, behandeling

Hoe vaak dient u langs te komen?

Het gemiddelde aantal zouttherapie behandeling ligt tussen de 10 en 30. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de leeftijd. We raden aan om iedere COPD -behandeling snel achter elkaar in te plannen, bij COPD gold fase 1 en 2 denk hierbij aan zo’n 2 à 3 zouttherapiesessies per week. Daarbij adviseren we bij onomkeerbare condities 3 tot 4 therapieën per maand. Het is wel belangrijk om uw longen schoon te houden van terugkerende overtollige slijm.

Bij de meeste patiënten normaliseren de luchtwegen, na het volgen van een bronchitis/emfyseem behandeling in de zoutkamer, waardoor symptomen verdwijnen. Uit onderzoek blijkt dat de effectiviteit van halotherapie en de werkzaamheid van de zouttherapiebehandeling wordt geschat op 75-98%. Het grotendeel van onze cliënten doet 1 tot 2 kuurtraject(en) per jaar. Tussendoor komen ze bij de eerste verschijnselen van verkoudheid preventief bij ons in Zaandam of Heemstede langs.

Scheidingsbalk

Maak u niet langer druk over wat te doen bij emfyseem, COPD, bronchitis en bel vandaag nog naar HaloClinic Nederland. U bereikt ons door te bellen naar 075 76 000 26 (Zaandam) of 023 528 21 49 (Heemstede) of vul het contactformulier in.

Probeer halotherapie

Bel één van onze vestigingen voor een gratis sessie of reserveer online
Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26