Halotherapie werkt zeer effectief bij hoesten

Over Hoesten

Hoesten komt ongelooflijk veel voor. Het is een van de meest voorkomende redenen voor mensen om naar de huisarts te gaan. Een hoest is een reflex om uw luchtwegen vrij te maken van slijm en irriterende stoffen, vreemde deeltjes en microben. De meeste hoestbuien houden op na twee weken.

scheidingsbalk

Droge hoest of slijmhoest

Hoesten

Droge hoest wordt vaak gevoeld als een irriterende jeuk en prikkeling achter in de keel, wat ervoor zorgt dat u gaat hoesten. Het gebeurt wanneer de keel en bovenste luchtwegen ontstoken raken. Bij droge hoest wordt er geen slijm opgehoest en komt meestal door een ontsteking in de keel. Het lichaam denkt dat het een lichaamsvreemd object is en probeert dit door middel van hoesten eruit te krijgen. Ook kan droge hoest door vervuiling in de lucht komen.

Slijmhoest komt door excessief slijm in de luchtwegen. Hoesten is de meest gebruikte expiratoire piekflow (PEF) vorm van luchtstroom om slijm en stofdeeltjes uit het lichaam te werken. Wanneer virussen het lichaam binnendringen produceert deze meer slijm in een poging om deze tegen te gaan. Dit overtollige slijm verzamelt zich in de luchtwegen.

Scheidingsbalk

Oorzaken van hoest

Hoest wordt meestal veroorzaakt door een virus of bacteriële infectie. De meeste mensen met hoest hebben een virusinfectie aan de bovenste luchtwegen of in ergere gevallen een infectie in de borst of longontsteking.

Andere oorzaken van hoest zijn:

 • Hooikoorts
 • Astma- of COPD-aanvallen
 • Roken

Scheidingsbalk

Hoe kan de zoutkamer u helpen bij hoest?

Wij richten ons op de oorzaak van het probleem in plaats van alleen verlichting te geven van de symptomen, zoals dat bij medicatie meestal het geval is. Om een beter begrip te krijgen van hoe zout u kan helpen bij een hoest noemen we hier een paar basiseigenschappen van zout:

 • Zout doodt bacteriën
 • Vermindert ontstekingen
 • Ook verwijdert zout overtollig slijm uit de luchtwegen
 • Zout verwijdert pathogenen (ziekteverwekkers)
 • Het herstelt het immuunsysteem en herstelt ook de energieniveaus
 • Bovendien verlaagt zout ook de IgE-niveaus, zodat het lichaam niet te heftig reageert op antilichamen

Quote ervaring hoesten

scheidingsbalk

Halotherapie helpt door behandeling van de grootste processen in de bronchiën: zwelling, ontstekingen, overtollig slijm en bacteriële infecties. Als resultaat van halotherapie verminderen de ontstekingen en de mestcel-reactie in de bronchiën, zodat de kwaliteit en functie van uw ademhaling verbeteren.

Een verbeterde zuurstoftoevoer heeft een beter evenwicht van andere lichaamsprocessen tot gevolg. Dankzij de habituatie (herhaaldelijk terugkerende prikkels) van een immuunrespons zal het slaappatroon en acute aanvallen en de behoefte aan medicatie substantieel verminderd worden. Daardoor zal u meer energie hebben en meer weerstand tegen infecties.

scheidingsbalk

Hoe vaak zou u moeten komen?

 • Wij raden 10 tot 15 sessies aan voor resultaten op de lange termijn
 • De sessies moeten frequent zijn, ongeveer 2 à 3 keer per week

In de meeste gevallen zorgt de zouttherapie voor een normalisering van de luchtwegen waardoor de symptomen verdwijnen. Ook blijkt uit onderzoek dat de effectiviteit van halotherapie en de werkzaamheid van de behandeling wordt geschat op 75-98%. De meeste cliënten doen 1 of 2  kuurtrajecten per jaar per jaar. Tussendoor komen ze eventueel terug voor extra sessies wanneer ze merken dat de helende werking van halotherapie weer nodig is.

Bel naar 075 76 000 26 (Zaandam) of 023 528 21 49 (Heemstede) of vul het contactformulier in.

Probeer halotherapie

Bel één van onze vestigingen voor een gratis sessie of reserveer online
Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26