Halotherapie Werkt Optimaal Als Allergiebehandeling en Behandeling Bij Hooikoorts

Zo’n 3,7 miljoen mensen in Nederland heeft last van allergieën. Hooikoorts is daarbij de meest voorkomende overgevoeligheid en brengt een hoop ellende met zich mee. Door middel van de hooikoortsbehandeling in één van de HaloClinic zoutkamers zal een groot deel van de bijkomende onprettige symptomen afnemen.  Halotherapie werkt zeer effectief op de luchtwegen en de houd. Vermindert bovendien de ziekteverschijnselen waar u last van heeft.

Halotherapie oftewel Zouttherapie helpt bij hooikoorts behandeling en Allergie behandeling in de zoutkamer Amsterdam, Zaandam en Heemstede.

scheidingsbalk

Hoe kan de zoutkamer u helpen bij hooikoorts?

Hooikoorts staat ook wel bekend om de noemer ‘allergische rhinitis’ en zorgt bij velen voor narigheden als niezen, een verstopte neus, een loopneus, tranende ogen, hoesten, jeuk, benauwdheid, diarree, druk op de holtes, brandend maagzuur, prikkelbaarheid of depressie. Onze zouttherapie verlicht en vermindert aanzienlijk deze symptomen. Halotherapie is een wetenschappelijk onderbouwde, natuurlijke en veilige behandelmethode voor alle leeftijden en is zeer geschikt als hooikoortsbehandeling. Inademing van de zoute aerosol gegenereerd door onze halogenerator heeft de volgende effecten:

 • Vermindert de behoefte aan antihistamine
 • Verlicht niezen, hoesten en kortademigheid
 • Verwijdert overtollig slijm uit de longen en keel
 •  Het herstellen van het immuunsysteem
 • Verbetert de algehele kwaliteit van leven
 • Verlengt de tijd van remissie (verdwijning van ziekteverschijnselen)

Quote ervaring Hooikoorts

De zoutkamer is effectief als allergiebehandeling, behandeling Amsterdam bij constant verstopte neus en Amsterdam behandeling bij hooikoorts

Hoe kan zout u helpen bij overige allergieën?

Allergenen als pollen, stof, schimmelsporen en haren van dieren zorgen vaak voor allergische reacties. Deze reacties en de bijhorende ziekteverschijnselen lopen per allergie en per persoon zeer uiteen. Toch kan de halotherapie van HaloClinic Nederland uitkomst bieden om symptomen bij verschillende overgevoeligheden tegen te gaan en te verlichten en verhelpen. De zoutkamer is effectief als allergiebehandeling Amsterdam, behandeling bij constant verstopte neus en behandeling Amsterdam bij hooikoorts.

omdat zout:

  • Bacteriën in de luchtwegen vernietigen
  • Luchtwegen verwijdt door de vermindering van ontstekingen en slijm
  • Voor een oplossing van het slijm zorgt, wat resulteert in een verlaging van de kans op verdere ontstekingen
  • Het IgE-niveau verlaagt, zodat het lichaam niet overdreven reageert op allergenen
 • IgE staat voor immuunglobuline van klasse E. Deze antistoffen zijn betrokken bij de afweer tegen parasieten en bij allergische reacties. Een verhoogd IgE wordt dan ook gezien bij een allergische reactie of bij een infectie met parasieten.

  Halotherapie bij Halokliniek Amsterdam

  Hoe vaak halotherapie?

  Het gemiddelde aantal sessies ligt tussen de 15 en 20. De halotherapiesessies kunt u het beste grondig en snel elkaar opvolgen. Denk hierbij aan zo’n 2 à 3 sessies per week. We raden u aan een pakket van 20 behandelingen af te nemen tijdens het hooikoortsseizoen en een kleiner pakket van 5 tot 10 afspraken als voorbereiding op het seizoen. Voor onomkeerbare condities adviseren we u om vervolgsessies in te plannen.

Hooikoorts en Allergie behandelen met halotherapie Amsterdam

 • scheidingsbalk

  Bij de meeste patiënten, zorgt de zouttherapie voor een normalisering van de luchtwegen en de houd waardoor de symptomen verdwijnen. Halotherapie dus vaak hét middel tegen hooikoorts is. Uit onderzoek blijkt dat de effectiviteit van halotherapie en de werkzaamheid van de behandeling, wordt geschat op 75-98%. De meeste cliënten volgen per jaar 1 tot 2 kuurtraject(en). Tussendoor komen ze eventueel terug voor extra sessies, wanneer ze zich minder fit voelen en de longen willen verfrissen en nieuwe bust geven.

  scheidingsbalk

  Vraag voor een allergie- of hooikoortsbehandeling bij ons in Zaandam of Heemstede inplannen? Bel naar 075 76 000 26 (Zaandam) of 023 528 21 49 (Heemstede) of vul het contactformulier in. HaloClinic Nederland weet altijd precies wat te doen tegen hooikoorts!

Probeer halotherapie

Bel één van onze vestigingen voor een gratis sessie of reserveer online
Open chat
1
Hallo,
We helpen je graag bij eventuele vragen, stuur en bericht of bel ons op 075 76 000 26