Halotherapie werkt optimaal bij hooikoorts

Halotherapie is een effectieve behandeling voor allergieën, waaronder hooikoorts. In Nederland hebben ongeveer 3,7 miljoen mensen last van allergieën. Hooikoorts is de meest voorkomende vorm en brengt een hoop ellende met zich mee. HaloClinic Nederland biedt een hooikoortsbehandeling die veel van de bijkomende onprettige symptomen kan verminderen. Halotherapie is zeer effectief voor de luchtwegen en de huid en kan de ziekteverschijnselen aanzienlijk verminderen. Sommige van onze cliënten komen zelfs volledig van hun hooikoorts af.

Halotherapie oftewel Zouttherapie helpt bij hooikoorts behandeling en Allergie behandeling in de zoutkamer Amsterdam, Zaandam en Heemstede.

scheidingsbalk

Hoe kan de zoutkamer u helpen bij hooikoorts?

Hooikoorts staat ook wel bekend onder de noemer ‘allergische rhinitis’ en zorgt bij velen voor narigheid, zoals niezen, een verstopte neus, een loopneus, tranende ogen, hoesten, jeuk, benauwdheid, diarree, druk op de holtes, brandend maagzuur, prikkelbaarheid of depressie. Onze zouttherapie verlicht deze symptomen aanzienlijk. Halotherapie is een wetenschappelijk onderbouwde, natuurlijke en veilige behandelmethode voor alle leeftijden en is zeer geschikt als behandeling tegen hooikoorts. Het inademen van de zoute aerosol die gegenereerd wordt door onze halogenerator heeft de volgende effecten:

 • Vermindert de behoefte aan antihistaminica
 • Verlicht niezen, hoesten en kortademigheid
 • Verwijdert overtollig slijm uit de longen en keel
 • Herstelt het immuunsysteem
 • Verbeter de algehele kwaliteit van leven
 • Verlengt de periode van remissie (verdwijning van ziekteverschijnselen)

Quote ervaring Hooikoorts

De zoutkamer is effectief als allergiebehandeling, behandeling Amsterdam bij constant verstopte neus en Amsterdam behandeling bij hooikoorts

Hoe kan zout u helpen bij overige allergieën?

Allergenen als pollen, stof, schimmelsporen en haren van dieren zorgen vaak voor allergische reacties. Deze reacties en de bijhorende ziekteverschijnselen lopen per allergie en per persoon zeer uiteen. Toch kan de halotherapie van HaloClinic Nederland uitkomst bieden om symptomen bij verschillende overgevoeligheden tegen te gaan en te verlichten en verhelpen. De zoutkamer is effectief als allergiebehandeling, behandeling bij constant verstopte neus en behandeling bij hooikoorts,

omdat zout:

  • Bacteriën in de luchtwegen vernietigt
  • De luchtwegen verwijdt door de vermindering van ontstekingen en slijm
  • Voor een oplossing van het slijm zorgt, wat resulteert in een verlaging van de kans op verdere ontstekingen
  • Het IgE-niveau verlaagt, zodat het lichaam niet overdreven reageert op allergenen
 • IgE staat voor immuunglobuline van klasse E. Deze antistoffen zijn betrokken bij de afweer tegen parasieten en bij allergische reacties. “Een verhoogd IgE-niveau wordt dan ook gezien bij een allergische reactie of bij een infectie met parasieten.”

  Halotherapie bij Halokliniek Amsterdam

  Hoe vaak halotherapie?

  Het gemiddelde aantal sessies ligt tussen de vijftien en twintig. De halotherapiesessies kunt u het beste grondig en snel elkaar opvolgen. Denk hierbij aan zo’n twee à drie sessies per week. We raden u aan een pakket van twintig behandelingen af te nemen tijdens het hooikoortsseizoen, en een kleiner pakket van vijf tot tien afspraken als voorbereiding op het seizoen. Voor chronische condities adviseren we u om vervolgsessies in te plannen.

Hooikoorts en Allergie behandelen met halotherapie Amsterdam

 • scheidingsbalk

  Bij de meeste patiënten zorgt de zouttherapie voor een normalisering van de luchtwegen en de huid, waardoor de symptomen verdwijnen. Halotherapie is dus vaak hét middel tegen hooikoorts. Uit onderzoek blijkt dat de effectiviteit van halotherapie en de werkzaamheid van de behandeling wordt geschat op 75-98%. De meeste cliënten volgen per jaar één tot twee kuurtraject(en). Tussendoor komen ze eventueel terug voor extra sessies, wanneer ze zich minder fit voelen en de longen willen verfrissen en nieuwe boost geven.

  scheidingsbalk

  Heeft u een vraag over een allergie- of hooikoortsbehandeling bij ons, of wil u in Zaandam of Heemstede een afspraak inplannen? Bel naar 075 76 000 26 (Zaandam) of 023 528 21 49 (Heemstede) of vul het contactformulier in. HaloClinic Nederland weet altijd precies wat te doen tegen hooikoorts!

Probeer halotherapie

Bel één van onze vestigingen voor een gratis sessie of reserveer online
Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26