Psoriasis behandeling met Halotherapie

Wat is psoriasis?

Psoriasis valt onder een groep van aandoeningen aangeduid als dermatitis, wat ‘ontsteking van de huid’ betekent. Het is een auto-immuunziekte, waarbij het immuunsysteem blijvend is ontregeld, wat tot uiting komt in een chronische ontsteking van de huid, die plaatselijk te veel nieuwe huidcellen aanmaakt.

Psoriasis

Psoriasis, overigens niet besmettelijk, kent verschillende soorten, die met elkaar gemeen hebben dat ze zich presenteren als een huidaandoening. Rode, schilferende plekken, die zich onder meer kunnen voordoen op de ellebogen, knieën, handen en de hoofdhuid (onder het haar), en gepaard gaan met (vaak veel) jeuk. Sommige psoriasispatiënten hebben slechts op enkele plekjes een lichte huidafwijking, terwijl bij andere bijna het hele lichaam is aangedaan. Het beloop, waarbij verbetering en verslechtering elkaar afwisselen, varieert sterk. Erfelijke aanleg vormt vrijwel altijd de basis voor het ontstaan van Psoriasis. Daarnaast kunnen andere factoren, zoals infecties, beschadiging van de huid en medicijnen het beloop van de ziekte beïnvloeden. Het is een chronische ziekte en kan dus niet genezen maar Psoriasis behandelen kan wel met flinke verbeteringen van de huid en vermindering van de jeuk.

scheidingsbalk

Symptomen van psoriasis

 • Beschadiging van de huid
 • Infecties
 • Psychologische stress
 • Ontstoken huid; losse, zilverkleurige schilfertjes
 • Irritatie en jeuk

Quote ervaring psoriasis

scheidingsbalk

Hoe kan de zoutkamer u helpen bij Psoriasis?

De HaloClinic biedt een ontspannende, geheel veilige therapiemethode met behulp van verfijnd zout. Dit zout heeft namelijk bepaalde eigenschappen die goed werken bij verschillende ziektebeelden. Zout heeft bij inademing namelijk als eigenschappen:

 • Het is antibacterieel
 • Vermindert de kans op ontstekingen in de luchtwegen en de huid
 • Lost het excessieve slijm op in de luchtwegen

In de HaloClinic bieden we zowel een verlichting van uw kwalen als een verlenging van remissietijd. Dankzij halotherapie zal de mate van ontsteking van de huid verminderen en de bloedtoevoer naar de huid wordt vergroot. Bijna alle Psoriasis patiënten hebben baat bij zouttherapie. Als u ook verlichting wilt van de klachten neem dan contact op voor een gratis proefsessie. Het verplicht tot niets en u zult de positieve effecten en weldaad van de zoutbehandeling ervaren.

scheidingsbalk

Hoe vaak is een Psoriasis behandeling nodig?

Met behandeling van halotherapie herstelt de huid zich en de afweer wordt sterker, waardoor medicatie verminderd of zelfs gestopt kan worden.

 • 15 tot 20 sessies wordt aangeraden voor resultaten op de lange termijn
 • De sessies moeten frequent zijn, ongeveer 2 à 3 keer per week
 • Wij raden u aan bij onomkeerbare condities vaker te komen

In de meeste gevallen zorgt de zouttherapie voor een normalisering van de luchtwegen waardoor de symptomen verdwijnen. Uit onderzoek blijkt dat de effectiviteit van halotherapie en de werkzaamheid van de Psoriasis behandeling wordt geschat op 75-98%. De meeste cliënten doen 1 of 2  kuurtrajecten per jaar. Tussendoor komen ze eventueel terug voor extra sessies wanneer ze merken dat de helende werking van halotherapie weer nodig is.

U bereikt ons door te bellen naar 075 76 000 26 (Zaandam) of 023 528 21 49 (Heemstede) of vul het contactformulier in.

Probeer halotherapie

Bel één van onze vestigingen voor een gratis sessie of reserveer online
Open chat
1
Hallo,
We helpen je graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26