Bijholteontsteking behandelen in de zoutkamer

Een bijholteontsteking ontwikkelt zich bij de meeste mensen na een verkoudheid of griep. HaloClinic Nederland weet hoe vervelend dit is. Daarom zet HaloClinic Nederland halotherapie in, om bijholteontsteking in een van haar zoutkamers te behandelen. Wanneer de oppervlakten van de holtes opgezwollen raken (een infectie), zal het slijm vast gaan zitten. Dit vastzittende slijm zorgt voor een vervelende druk, maar is ook een goede plek voor bacteriën om in te groeien en te vermenigvuldigen. Onze therapiemethode versterkt het “genezingsproces” van een bijholteontsteking. Uit ervaring van cliënten blijkt dat zelfs de klachten geheel verdwijnen.

 Halotherapie bij een bijholteontsteking

Een acute bijholteontsteking, ook wel ‘sinusitis’, betekent dat de infectie zich snel ontwikkelt en een korte tijd aanhoudt. Vaak duurt de ontsteking een week, maar u kunt tevens 2 tot 3 weken last hebben van de aandoening. Mogelijke symptomen zijn een verstopte neus, een loopneus, groen of geel snot, pijn en gevoeligheid in het gezicht, pijn in de kaken, tanden en kiezen bij het eten, een hoge lichaamstemperatuur, vermoeidheid, sinushoofdpijn, hoesten, een slechte adem, druk op de oren en verlies van smaak en reuk. Fijne zoutnevel in de zoutkamer kan deze symptomen aanzienlijk verminderen of verhelpen. De zouttherapie is een wetenschappelijk onderbouwde, natuurlijke en veilige behandelmethode voor iedereen, ongeacht leeftijd. Deze bijholteontsteking behandeling is effectief bij een voorhoofdsholteontsteking, wiggenbeen bijholteontsteking, zeefbenenholte-ontsteking en kaakholteontsteking. Het inademen van de zoute aerosol in onze zoutkamer zorgt voor de volgende effecten:

  • Het doden van bacteriën
  • Het verminderen van ontstekingen
  • Het verwijderen van slijm in de longen en daarmee het verlagen van de kans op verdere ontstekingen
  • Het verlagen van het IgE-niveau (allergie-antistof), waardoor het immuunsysteem hersteld wordt
  • Het verminderen van de behoefte aan inhalatoren en antibiotica
  • Het terugbrengen van het aantal ziekenhuisopnames en trukerende klachten
  • Het verlengen van de remissietijd
  • Het versterken van de longen
  • Het verbeteren van de kwaliteit van leven

Ervaring met Bijholteontsteking in de zoutkliniek

“HaloClinic heeft mijn leven veranderd. Voor mijn eerste bezoek zat ik aan de antibiotica en steroïden. Ik zat constant thuis en schaamde mij voor mijn ademhaling als ik anderen om mij heen had. Dankzij de halotherapie kan ik weer genieten van het leven. Ik ben een gelukkig mens!”

Ervaring van Teun

Hoe vaak sinusitistherapie inplannen?

Het gemiddelde aantal sessies ligt – afhankelijk van de leeftijd – tussen de 15 en 20 sessies. Wij raden u aan om bij onomkeerbare condities regelmatig terug te komen voor een sinusitisbehandeling om terugkerend slijm te verwijderen en neusslijmvliezen te laten slinken. Daarbij adviseren we u een grondig sessiefrequentie van 2 à 3 keer per week. Op deze manier heeft de bijholteontstekingsbehandeling het meeste effect.

In de meeste gevallen zorgt de zouttherapie voor een normalisering van de luchtwegen, waardoor de symptomen verdwijnen. Uit onderzoek blijkt dat de effectiviteit van halotherapie en de werkzaamheid van de behandeling wordt geschat op 75-98%.  De meeste cliënten doen 1 of 2 kuurtraject(en) per jaar. Tussendoor komen ze eventueel terug voor extra sessies wanneer ze merken dat de helende werking van de bijholteontsteking behandeling weer nodig is.

 

Maak u niet langer druk om wat te doen bij bijholteontsteking, wat te doen bij sinusitis of wat te doen bij voorhoofdsholteontsteking. Kies voor een afspraak bij HaloClinic Nederland in Zaandam of Heemstede om uw sinusitis te herstellen of om uw voorhoofdsholteontsteking te beteren. Bel naar 075 76 000 26 (Zaandam) of 023 528 21 49 (Heemstede) of vul het contactformulier

scheidingsbalk

EERSTE SESSIE GRATIS
Ervaar de voordelen van HaloTherapie vrijblijvend, zonder enige verbintenis. Reserveer gratis uw eerste sessie

Eerste sessie gratis!

Zaandam: 075 760 00 26 - Heemstede: 023 528 21 49
of maak online een afspraak
RESERVEER ONLINE!