Hooikoorts en Allergiebehadelen in Amsterdam

Halotherapie uitkomst voor mensen met astma en COPD

‘Had er vanaf eerste keer baat bij’

logo-rodimedia
Halotherapie uitkomst voor mensen met astma en COPD
ZAANDAM – Truus heeft last van een ernstige vorm van Astma en COPD. COPD is een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen waarbij de longen ernstig beschadigd zijn. Mensen met COPD hebben met name moeite met ademhalen en zijn minder energiek. Truus ging meerdere keren naar de longarts, maar bleef klachten houden. Uiteindelijk tipte de longarts haar om eens naar zoutkamer HaloClinic te gaan. De Zaandamse was verbaasd dat ze nooit eerder van HaloClinic had gehoord.

terugkerende longontstekingen

Acht ziekenhuisopnames met terugkerende longontstekingen en vele bezoeken aan de longarts mochten niet baten, waardoor de klachten bij Truus bleven aanhouden. De longarts gaf aan geen oorzaak van het probleem te kunnen vinden. Hierop vertelde Truus dat ze het gevoel had dat haar vakantie aan zee in Turkije haar longen goed had gedaan. De longarts adviseerde haar daarom naar de zoutkamer HaloClinic in Zaandam te gaan. Truus slikte op dat moment zware medicijnen tegen COPD. Ze volgde de raad op en meldde zich aan bij HaloClinic Zaandam.

Drie jaar geleden begon ze aan haar eerste sessie. Ze is erg tevreden over hoe het nu gaat. “Het is echt wonderbaarlijk. Ik had er vanaf de eerste keer baat bij. Ik slik nog maar de helft van de medicijnen en kom niet meer bij de longarts. Drie jaar geleden was ik elke week bij de huisarts. Nu nog maar een keer in de drie weken voor ‘onderhoud’ bij HaloClinic.” Truus vertelt hoe haar sessie van een uur eruitziet. “Je gaat in de zoutkamer zitten, ademt zoutkristallen en luistert naar muziek. De één zit te lezen, de ander te slapen. Dat gebeurt in stilte. Het is heel ontspannend en het doet geen pijn.”

Halotherapie

“De oude Grieken wisten het al: zout heeft positieve effecten op de luchtwegen en de huid. Het ontstaan van de hedendaagse zoutkamer is terug te voeren naar de mediterrane zoutmijnen in Oost-Europa, enkele eeuwen geleden. Artsen stelden vast dat mijnwerkers die in zoutmijnen werkten nauwelijks ziek werden. Problemen met de luchtwegen, verkoudheid of griep, oorontsteking en huidproblemen bleken bij de mijnwerkers nagenoeg niet of slechts in zeer geringe mate voor te komen”, vertelt Ran Derei, eigenaar van HaloClinic Zaandam. Hij merkt dit positieve effect dagelijks bij zijn cliënten: “Dankzij de zoutkamer krijgen mensen een betere kwaliteit van leven, omdat ze niet meer in de greep zijn van hun chronische ziekte.”

HaloClinic Zaandam

HaloClinic Zaandam is eind januari van de Westzijde verhuisd naar de Provincialeweg 166 1506 ME te Zaandam, op vier minuten lopen van het (bus)station. Er is voldoende parkeergelegenheid. In de nieuwe kliniek heeft HaloClinic Zaandam speciale Kinder Zoutkamers ontwikkeld voor kinderziektes als astma, verkoudheid en benauwdheid en Allergie. Ook mensen met een fysieke beperking kunnen bij HaloClinic terecht.

scheidingsbalk

Vraag u niet langer af wat te doen tegen astma en COPD maak een afspraak voor een COPD of astmabehandeling bij HaloClinic Nederland. U bereikt ons door te bellen naar 075 76 000 26 (Zaandam) of 023 528 21 49 (Heemstede) of vul het contactformulier

Text on the button
scheidingsbalk

[dt_sc_icon_box_colored fontawesome_icon=”h-square” title=’EERSTE SESSIE GRATIS’ bgcolor=’#44b5e8′ ]
Ervaar de voordelen van HaloTherapie vrijblijvend, zonder enige verbintenis.
Text on the button
[/dt_sc_icon_box_colored]

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26