ontstoken bijholtes (sinusitis), Hooikoorts, hooikoortsaanvallen, tranende ogen, een loopneus, verkoudheid, hardnekkig hoestje of kuchen

Hooikoorts, Sinusitis, Bijholtes klachten. Ervaring Eveline de Boer

Hooikoorts, Sinusitis, Bijholtes klachten

De jaargetijden winter en voorjaar zijn voor mij niet de gemakkelijkste. In de winter had ik regelmatig last van ontstoken bijholtes (sinusitis) en in het voorjaar felle hooikoortsaanvallen. Daarbij bleef ik van maart tot en met juni meestal maar binnenshuis.

Snuiten en niezen geblazen

Van mooi zonnig weer kon ik niet genieten, want dan was het snuiten en niezen geblazen. Een fietsritje van vijf minuten leverde voor bijna de hele dag tranende ogen en een loopneus op. Het liefst ging ik naar het strand, als dat kon, waar ik na een paar uur weer normaal kon ademhalen. Het effect daarvan op mijn Hooikoorts en Sinusitis was echter van korte duur.

Het bestaan van de ‘Zoutkamer’

Toen ik weer eens last had van mijn bijholtes, maakte een vriendin mij attent op het bestaan van de ‘zoutkamer’, waar zij zelf veel baat bij had. Een uur intens zoute lucht inademen zou de luchtwegen zuiveren en mijn holtes schoonmaken. Na de eerste keer merkte ik meteen het effect: de holtes gingen open en ik kon weer opgelucht ademhalen! Een uurtje in de zoutkamer is drie dagen zoute lucht inademen aan het strand en dat merk je! Het effect op mijn hooikoorts duurt veel langer dan een bezoek aan het strand.

Zonder dosis antihistaminica

Nu weet ik waar ik moet zijn als ik in de winter last krijg van sinusitis of verkoudheid of hooikoortsaanvallen in de lente. Ook een hardnekkig hoestje of kuchen wordt in de zoutkamer verholpen. Zonder een dagelijkse dosis antihistaminica kan ik niet, maar nu komen de aanvallen er veel moeilijker ‘doorheen’. De kwaliteit van leven zoals dat heet is voor mij sterk verbeterd. Ik kan in de lente weer buiten zijn ondanks de hooikoorts weer en kan in de winterse periode de bijholtes, sinussen schoon krijgen zonder dat dit uitmondt in pijnlijke ontstekingen.

Weinig artsen ervan weten

Het verblijf in de zoutkamer ervaar ik als prettig en ontspannen. De ontvangst door beheerder Ran Derei is altijd even aangenaam, vriendelijk en gastvrij. Het verbaast mij dat deze zouttherapie niet universeel wordt aanbevolen of vergoed en weinig artsen ervan weten. Het is een natuurlijke manier om je problemen letterlijk op te laten lossen. Ik kan het iedereen die op dit vlak moeiten kent en aan zijn gezondheid wil werken van harte aanbevelen!

Eveline de Boer / Amstelveen

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26