In het nieuws: Hygiëne maatregelen

Hygiëne maatregelen

Voor sommige gevallen is het vanzelfsprekend dat perfecte hygiënemaatregelen worden nageleefd. Denkt u maar eens aan een operatiekamer of binnen een verzorgingstehuis. Maar ook buiten deze twee laatst genoemde plekken is het goed om te letten op een goede hygiëne.

”Wetenschappers denken dat ongewassen handen goed zijn voor 80% van alle voorkomende infecties.” (Bron: Dokterdokter.nl)

Hygiëne bevorderen: Mannen wassen vaker handen dankzij poster

Uit onderzoek is gebleken dat mannen vaker hun handen wassen na toiletbezoek wanneer zij hieraan herinnerd worden. Wetenschappers hingen in een aantal universiteiten posters op in de herentoiletten met de tekst ‘vier op de vijf studenten wassen altijd hun handen nadat ze naar de wc zijn geweest’ met daaronder een handleiding over het goed wassen van je handen. Het aantal mannen dat hun handen waste na toiletbezoek steeg met 11 procent naar 86 procent. Opgemerkt moet worden dat het aantal respondenten 252 betrof (Bron: NU.nl).

Desinfecterende zeep is onzin

Elke soort zeep bindt zich aan de olie-achtige stoffen op je huid. Je hoeft daarom geen speciale desinfecterende zeep voor te gebruiken.

”Sommige wetenschappers stellen dat micro-organismen juist agressiever worden door ze voortdurend met desinfecterende middelen te bestrijden. Volgens onderzoek waarop het Nederlandse RIVM zich baseert, maakt het in de strijd tegen de griep niet uit of je desinfecterende zeep of gewone zeep gebruikt.”

Voor meer informatie over ‘De zin en onzin van handen wassen’ kunt u gaan naar de website van Dokterdokter.nl.

Opmerkelijk: Kaarsjes uitblazen taboe op scholen Australië vanwege nieuwe hygiëne-richtlijnen

Een bijzonder nieuwsbericht ging over het uitblazen van kaarsjes op Australische scholen. Dit om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Kinderen welke kaarsjes willen uitblazen mogen dat alleen doen op een stuk taart dat voor henzelf is. Een andere hygiënemaatregel spreekt wel voor zich: het dagelijks schoonmaken van speelgoed, deurkrukken, vloeren en kussenslopen.

”Artsen bekritiseren de nieuwe regels. Volgens hen ontstaat door deze maatregelen kans op infecties op latere leeftijd.” (Bron: NU.nl)
De vraag is straks: hoe ver zullen hygiënemaatregelen in Nederland doorslaan?

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26