Kind 4 jaar, Astma ervaring - regelmatig benauwd, medicatievrij bij copd, halotherapie, zouttherapie, kinderzoutkamer, zouttherapie bij kinderen, halotherapie werkt effectief bij kinderen,

Astma Kind – ervaring Lucas 4 jaar, – regelmatig benauwd

Astma kind, regelmatig benauwd

Kind, astma en regelmatig benauwd: ook wij hebben een kind met astma. Sinds hij heel klein is, is hij regelmatig benauwd. Ook kreeg hij toen een puf. Ventolin en daarbij Flexotide. Hij veranderde totaal; druk, onhandelbaar, agressief, boos. Dus met het laatste zijn we in overleg met de arts gestopt (hij was toen nog geen 2 jaar).

Ziekenhuis voorschrijft, zware medicijnen!

Afgelopen juni (hij was net 4) is hij twee keer achter elkaar in het ziekenhuis terecht gekomen ivm astma aanvallen en benauwdheid. Kinderarts er bovenop, hij moest weer aan een onderhoudsmedicijn Qvar. Maar weer de bijwerkingen, we hebben de dosis verlaagd maar het hielp niet. In ‘overleg’ met ziekenhuis weer gestopt. Maar hij werd ongeveer elke 2 weken heel erg benauwd. Het ziekenhuis wilde dat we overgingen naar een ander medicijn (ben de naam even kwijt) en toen dat ook niet hielp wilde ze Montelukast voorschrijven. Toen ik voor dat laatste naar bijwerkingen ging zoeken las ik op een forum over de zoutkamer….. 110 km rijden enkele reis… Maar zoals dat het met hem ging kon het ook niet blijven. Dus eind november toch geprobeerd.

Door het zout kwam troep omhoog

Na de eerste keer in de zoutkamer begon hij ‘s nachts erg te hoesten en kwam al het slijm en troep omhoog. Dus we hebben doorgezet. Eerst 2x per week 440 km rijden maar wel een zoon die helemaal opknapte. Omdat zijn slijmvliezen niet meer zo geïrriteerd waren heeft hij voor het eerst in 4 jaar vaste ontlasting!  Na 4 weken zijn we gaan opbouwen naar 1x per week. Hij is nu 14x geweest en we gaan afbouwen naar 1x per 2 weken.

Zijn longen waren helemaal schoon

Hij is in december nog in het ziekenhuis bij de kinderarts geweest. Ze heeft naar zijn longen geluisterd en de longen klonken helemaal schoon. Ze kende de zoutkamer niet maar zou het gaan opzoeken. En we hoeven pas in mei weer terug voor bij de kinderarts controle.

Hij is nu medicijnvrij en vertont rustig gedraag

Sinds we naar de zoutkamer gaan is Lucas nog wel een keer verkouden geweest maar daar is hij als een normaal kind zonder astma doorheen gerold. Ook heeft Lucas in januari de griep gehad toen hij heeft nog wel 4 dagen ventolin (salbutamol) gekregen maar verder is hij medicijn vrij en niet meer benauwd. Hij kan nu de hele dag op school spelen, zelf naar school en naar huis fietsen en naar zwemles op 1 dag. De juffen op school zijn ook helemaal verbaast over de ommezwaai die hij heeft gemaakt. We kunnen dagjes weg met een jongetje dat gewoon loopt ipv dat hij in de kinderwagen mee gaat. Ook hoeft hij geen nachten van 14 uur meer te maken om een dagje naar school te kunnen. Hij is weer rustig in zijn gedrag en begint zelfs (eindelijk) te groeien.

Al de astma medicijnen van het ziekenhuis hebben niet geholpen bij ons kind

In het ziekenhuis maken ze er een ingewikkeld probleem van dat je niet verwacht dat een zoutkamer zijn astma probleem kan oplossen. Dat lijkt te simpel. Maar bij ons kind werkt het echt super. Dus ondanks dat we er echt een dagdeel en 220 km aan kwijt zijn, zijn we zo tevreden over de resultaten bij onze kind dat we het er graag voor over hebben. (al is het wel jammer dat onze verzekeraar er niks van vergoed….)

Moeder van Lucas, Mirjam

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26