Kind van dikke moeder heeft veel meer kans op astma

Kind van dikke moeder kans op astma

Het gewicht van de moeder tijdens zwangerschap is van grote invloed op de kans dat het kind astma zal krijgen. Deens onderzoek heeft deze relatie gevonden bij het onderzoeken van 40.000 moeder-kindparen.
”Het maakt daarbij niet uit of de moeder voor de zwangerschap al dik was, of dat ze extra veel aankwam tijdens de zwangerschap.

Bij zwangere vrouwen is een gewichtstoename van zo’n 15 kilo gezond. Als ze meer dan 25 kilo aankomt, is de kans twee keer zo groot dat haar kind ernstige astma zal krijgen. Heeft een vrouw voor de zwangerschap al een body-mass index (BMI) van 35 of meer, dan loopt haar kind hetzelfde risico.
Een gezonde BMI is maximaal 25. Bovendien leidt obesitas tijdens de zwangerschap ook tot verhoogd risico op een piepende ademhaling bij het kind.”

Deze conclusies leiden tot een grotere alertheid om het gewicht van zwangere vrouwen goed in de gaten te houden. Forse gewichtstoename tijdens zwangerschap dient voorkomen te worden evenals het werken aan het gewicht bij de wens om zwanger te raken.

Bronnen:

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26