verstopte neus, bijholteontsteking, kortademigheid, benauwdheid

Kortademigheid, Ontsteking van de neusslijmvliezen – Effecten Halotherapie

Effecten van halotherapie

Mijn klachten zijn, ontstekingen van de neusslijmvliezen zijn 5 jaar geleden begonnen, ik was een fanatieke hardloopster en liep met de snelheid van 11 km per uur en dat ging mij gemakkelijk af.

Neusholteklachten

Mijn klachten begonnen met verstopte neus en bijholteontsteking en kortademigheid wat in 4 maanden zo verergerde dat ik maandelijks met een langzamer groepje mee moest. Tenslotte niet meer sneller kon  dan 8.5 km per uur omdat ik zo tekort aan adem was door de ontstekingen in mijn holten. Ik heb met die snelheid nog een keer de dam tot dam loop (16km) gelopen maar buiten het feit dat ik er 1.52 uur over deed (voorheen binnen 1.30uur) was ik ook zo moe buiten adem en energieloos dat ik me daar heel erg zorgen om maakte.

Mijn klachten zijn, ontstekingen van de neusslijmvliezen zijn 5 jaar geleden begonnen
Ivonne haar man Kees

Allergische reactie

Huis arts verwees me naar de cardioloog er is een grondig onderzocht en allerlei testen gedaan waaronder een hartkatheterisatie. Ik  mocht ook nog maar heel beperkt sporten vanwege benauwdheid.  Er is tijdens een echo een hele kleine afwijking gevonden die absoluut niet verklaarde waarom mijn prestaties en energie zo naar beneden waren gegaan.

KNO arts

In de tussentijd ook doorverwezen naar de KNO arts daar is geconstateerd dat mijn neusslijmvlies behoorlijk opgezet daar is geconstateerd dat mijn neusslijmvlies behoorlijk opgezet was door een allergische reactie maar uit testen bleek niet waarvoor ik allergisch ben, de diagnose was atypische allergie, kreeg hier medicijnen voor en het dringende advies om neusslijmvlies weg te laten halen. Hier ben ik zelf absoluut  geen voorstander van, dit heb ik niet laten doen.

In oktober 2015 tijdens controle bij de cardioloog kreeg ik te horen dat de rem er af mocht en dat ik weer volop mocht sporten. Ik ben direct begonnen met het hardlopen weer op te bouwen, dit ging prima alleen werd  ik tot een week  geleden niet sneller  dan 8.5km per uur.

Reuk klachten zijn verbeterd

Ik loop met de app runkeeper, en daardoor zijn de resultaten voor mij meet baar. Ik heb mijn tweede halotherapiesessie gister gehad en heb vandaag 9.5 kilometer gelopen met een gemiddelde snelheid van 9.5 km per uur.  Dit is mij al 4 jaar niet meer gelukt. Andere klachten zo als niets meer ruiken zijn ook al verbeterd.  Ik kan er geen andere verklaring voor geven als dat de halotherapie voor mij heel goed werkt. Ik ga zeker nog een aantal zoutkamer sessies doen ben zeer nieuwsgierig tot waar het mij gaat brengen.

Yvonne

Alkmaar

23-4-2017

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26