Sinusitis / Astmatische bronchitis, Longembolie, Ervaring van I. Keijzer

Astmatische bronchitis / Sinusitis klachten.

31 december 2011

Ernstige benauwdheid, Longembolie

Ben sinds september van dit jaar begonnen aan het zoutavontuur. Vanaf 2010 heb ik verschijnselen van astmatische bronchitis vanwege een sinusitis die niet wil genezen. Vanaf die tijd ben ik aangewezen op prednisolon om deze onder controle te houden vooral vanwege de ernstige benauwdheid en longenbolie. Ik was al bezig met een dieet, homeopathie en Buteyko therapie welke al een verbetering opleverde. Longfunctie verbeterde van 57 % naar 67 %.

Ik had het ernstige benauwdheid

Tijdens de eerste zoutkuur Halotherapie moest ik deze helaas onderbreken vanwege toenemende benauwdheid.
Na een stootkuur prednisolon verbeterde echter mijn gezondheid. Dit in tegenstelling tot alle andere stootkuren die ik regelmatig had vanwege ernstige benauwdheid. Na een dergelijke kuur zakte ik weer terug naar terugkerende benauwdheid. Maar nu naar het bezoek aan de zoutkamer en de daaropvolgende stootkuur was ik aanzienlijk gezonder geworden. Hierop is door de longarts een longfunctietest afgenomen en deze bleek nu 100%!

longembolie sinusitis

Zoutkuur in de zoutkamer

Daarna heb ik nog enige keren een zoutkuur in de zoutkamer gevolgd. Met vallen en opstaan moest ik helaas in de tussentijd weer aan een anti-antibioticakuur en stootkuur prednisolon vanwege een opkomende ontsteking. Er is echter een duidelijke verbetering in mijn gezondheid, ben niet meer benauwd, hoest nog wel veel maar verwacht dat deze door o. a. het bezoek aan de zoutkamer uiteindelijk ook zal gaan verminderen. Trappen lopen was voor mij moeilijk geworden, nu is dat geen probleem meer.

Mijn onderhoudsdosering prednisolon is nu afgebouwd

Enkele weken geleden heb ik nog 65 kilometer gefietst met mijn ligfiets. Ik ben nog niet helemaal waar ik wezen moet maar het gaat nu veel beter. Mijn onderhoudsdosering prednisolon is nu afgebouwd naar 2,5 milligram. Ik kan de zoutkamer echt aanbevelen gezien mijn eigen ervaringen. Dit was net dat duwtje dat ik nodig had om mijn gezondheid verder te verbeteren. Ran is een goede gastheer die belangstelling en hart voor zijn klanten heeft. Ik kan het dus bij mensen met mijn klachten echt aanbevelen.

Ivonne Keijzer, uit Volendam

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26