Nieuwe inzichten op het gebied van Astma

Nieuwe inzichten op het gebied van Astma

Mensen welke last hebben van astma, hebben te maken met een chronische ontsteking van de longen. De slijmvliezen in de longen zijn continue geïrriteerd en zijn extra gevoelig voor rook, uitlaatgassen of bijvoorbeeld huisdieren. Wanneer de longen geprikkeld worden door bijvoorbeeld deze laatst genoemde, kan dit resulteren in een astma-aanval. Een aanval waarbij de slijmvliezen van de neus, keel en longen opzwellen en een astmapatient in het ergste geval tot 80 procent minder lucht kan in- of uitademen dan normaal (Longfonds.nl).

Vele mensen in Nederland hebben last van astma. Volgens het Longfonds zijn dat er ruim een half miljoen. De omvang van het aantal astmapatiënten en bijbehorende klachten zijn reden om veel onderzoek te wijden naar dit vraagstuk. Geregeld vindt u ook nieuwe informatie over met name de (mogelijke) oorzaken welke de kans op astma vergroten. Afgelopen weken kon u het volgende in het nieuws vinden:

  • ”Burgers en friet veroorzaken astma bij kind” (Trouw.nl)
  • ”Verhoogd risico op astma door schoonmaakwerk” (FMM.nl)
  • ”Grotere kans allergie en astma bij evenaar” (NU.nl)

Burgers en friet zorgt voor astma bij kind

Onderzoek van het Britisch Medical Journal heeft geconcludeerd dat kinderen niet alleen dik worden van fastfood, maar er ook astma, eczeem, loopneuzen en waterige ogen van kunnen krijgen. Een conclusie welke getrokken is uit een grote internationale studie welke gebaseerd is op de gegevens van 300.000 kinderen. Volgens de onderzoekers is er een redelijk verband te leggen tussen het eten van fastfoods en de eerder genoemde medische klachten. Gezien…

’fastfood rijk is aan ongezonde verzadigde vetten en transvetzuren welke het immuunsysteem aantasten.’

Toch zijn de onderzoekers nog terughoudend met het trekken van harde conclusies over het veronderstelde verband.

Werken als schoonmaker zorgt voor een verhoogt risico op astma

In een recent onderzoek van het Imperial College in Londen heeft men sterke aanwijzingen gevonden voor een verband tussen het werken in de schoonmaaksector en het risico op het ontwikkelen van astma. Opgemerkt moet worden dat het onderzoek gefinancierd is door de Engelse Astma Stichting en de Colt Foundation. Voor het gehele nieuwsbericht kunt u gaan naar de website van Vereniging Schoonmaak Research.

[dt_sc_hr_medium]

Text on the button

Text on the button
Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26