Onderzoek halotherapie Vrije Universiteit Amsterdam bij HaloClinic Nederland (2021)

“Voor een periode van zes maanden heeft een onderzoeker van de Vrije Universiteit Amsterdam meegelopen in onze zoutkamer. Gedurende deze periode werden twaalf cliënten gevolgd. Deze groep, die een representatieve steekproef vormde, bestond uit twee personen met COPD GOLD III, twee met COPD GOLD I, één met COPD en corona, één met bijna COPD, twee met astma, twee met astmatische bronchitis, één met [voorafgaand aan halotherapie] terugkerende longontstekingen, één met corona, psoriasis en luchtwegirritaties, en één met hooikoorts en allergieën.

Uit het onderzoek blijkt dat 9 van de 10 cliënten die werden gevolgd, volledig zijn gestopt met hun medicatie, terwijl 1 op de 10 hun medicatie heeft verminderd. Alle twaalf merkten aanzienlijke klinische verbeteringen in hun toestand op. Ze hoesten minder, zijn minder of niet langer buiten adem, ervaren meer ‘lucht’, hebben geen verkoudheid meer sinds ze begonnen zijn met halotherapie en hebben minder (vastzittend) slijm in de longen of de keel.

  • Cliënt 3 zegt hierover: ‘Direct na het eerste bezoek kwam het slijm compleet los. Het effect was onmiddellijk merkbaar.’ Cliënten rapporteren ook beter te slapen, meer energie te hebben en kunnen weer doorgaan met sporten en bewegen. Ze melden een toename of het stoppen van de afname van hun longcapaciteit.
  • Cliënt 4 rapporteert dat haar longfunctie eerst ’42 was, maar toen ik hier kwam was hij ineens 51′.
  • Cliënt 8 meldt hierover: ‘Ik wil eigenlijk niet stoppen met het komen, want ik voel me zo veel gezonder en fitter. Pas op; het is verslavend!'”

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26