Onderzoek halotherapie Vrije Universiteit Amsterdam bij HaloClinic Nederland (2021)

Voor een periode van zes maanden heeft een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam meegelopen in onze zoutkamer. Twaalf cliënten werden voor deze periode gevolgd.

Van deze cliënten, een representatieve steekproef, zijn er twee met COPD GOLD III, twee met COPD GOLD I, één met COPD en corona, één met bijna COPD, twee met astma, twee met astmatische bronchitis, één met [voorafgaand aan halotherapie] terugkerende longontstekingen, één met corona, psoriasis en luchtwegirritaties, en één met hooikoorts en allergieën. Uit het onderzoek komt naar voren dat 9 op 10 van de cliënten gevolgd in het onderzoek volledig met hun medicatie zijn gestopt; 1 van de 10 hebben hun medicatie verminderd.

Alle twaalf merkten aanmerkelijke klinische verbetering in hun toestand; ze hoesten minder, ze zijn minder of niet langer buiten adem, krijgen meer ‘lucht’, hebben geen verkoudheid meer sinds ze begonnen met halotherapie, en er is minder (vastzittend) slijm in de longen of de keel.

  • Cliënt 3 zegt hierover: ‘Direct na het eerste bezoek kwam het slijm compleet los. Het effect was onmiddellijk merkbaar.’ Cliënten rapporteren ook beter te slapen, meer energie te hebben, en kunnen weer verder met sporten en bewegen. Cliënten rapporteren een toename, of het stoppen van afname, van hun longcapaciteit.
  • Cliënt 4 rapporteert dat haar longfunctie ‘42 was, maar toen ik hier kwam was hij ineens 51’.
  • Cliënt 8 meldt hierover: ‘Ik wil eigenlijk niet stoppen met het komen, want ik voel me zo veel gezonder en fitter. Pas op; het is verslavend!’

Open chat
1
Hallo,
We helpen je graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26