Onderzoek naar Long-COVID

Onderzoek naar Long COVID: successen bij de HaloClinic

Onder de noemer ‘RECLAIM’: Klinisch onderzoek naar de behandeling van Long COVID’, wordt momenteel onderzoek opgestart naar de behandeling van Long COVID.

Onderzoek naar Long COVID

Onderzoek

RECLAIM wordt een onderzoek waarin wordt onderzocht hoe werkzaam en veilig verschillende behandelingen zijn. Behandelingen die moeten helpen bij langdurige symptomen van COVID-19. De trial zal worden ontworpen om verschillende behandelingen te onderzoeken. Tegelijkertijd. Momenteel is dit in voorbereiding.

Wij raden de onderzoekers van RECLAIM van harte aan om eens bij ons in de HaloClinic binnen te stappen. Wij hebben namelijk meerdere cliënten geholpen met Long COVID. Dit waren cliënten die dikwijls radeloos waren. Zij hadden al meerdere (alternatieve) behandelwijzen geprobeerd. Dit had echter nog niet tot het gewenste resultaat geleid.

Zie hieronder de ervaringen van onze cliënt Cliff, en van onze cliënte Marijke. En van Melanie.

Cliff, werkzaam als vrachtwagenchauffeur, kreeg COVID. Hierna kon hij twee jaar lang niet werken. Hij kon geen longtest doen bij de arts, omdat zijn longen zo slecht waren. Na tien keer in de zoutkamer is hij met al zijn medicatie gestopt. Bij zijn laatste longtest scoorde hij 104,9% FEV1/FVC!

Cliff’s spirometrische test. Bron: cliënt

Cliff Van Leeuwen https://g.co/kgs/HUVPAXS

Na Corona infecties in longen en luchtwegen ,loop ik al 1,5 jaar bij longarts div puffers . maanden lang hoesten nachten wakker bizar, (ps NOOIT gerookt ) een collega had het over een zoutkamer ik stond daar sceptisch in, maar toch gedaan , na eerste sessie twijfels heel erg veel hoofdpijn na een belletje met Ran die zei dat kan kloppen teveel zuurstof in het bloed door opname van het zout via de porien in de huid, echt dus er gebeurde iets bizar, na een tweede sessie geen last van hoofdpijn. inmiddels na 10 sessies. Geen puffers meer echt zo blij . Geen ziekmeldingen meer .Geen longarts meer.( de longarts belde me waar ik bleef) Geen ziekenhuizen meer. Niet meer hoesten .Niet meer benauwd!! Super voor mij. ECHT een AANRADER !!!!!!! Cliff van Leeuwen . Heemskerk.

Cliff van Leeuwen. Bron: cliënt

Marijke De Haan https://g.co/kgs/isofo5o

Na een heftige periode van long-COVID ruim twee jaar geleden, van alles geprobeerd. Uiteindelijk bij de Haloclinic in Zaandam terecht gekomen. In het begin ging ik twee keer per week, langzaamaan kreeg ik weer meer lucht en meer energie. Het slijm in mijn longen werd minder, waardoor ik minder benauwd werd. Het ging steeds beter en ik kon weer gewoon mijn leven oppakken, want had een tijd het gevoel of ik stil stond. Helaas een aantal weken geleden weer long-COVID gehad. En weer erg last van slijm in mijn longen. Had gelijk weer een afspraak gemaakt Ben nu voor de derde week heen, twee keer in de week, en merk nu alweer dat ik wat meer lucht en energie krijg. Ben blij dat het er is.

Melanie Bordewijk https://g.co/kgs/2hRkH9o

Doordat Corona een enorme aanslag heeft gepleegd op mijn luchtwegen, ik voortdurend pijn had in mijn longen, benauwdheidklachten ervaarde en ik flink aan het hoesten was zonder enig resultaat, kreeg ik van een collega de Haloclinic aanbevolen. Dezelfde middag kon ik al terecht voor een proefsessie, ik wist niet wat mij gebeurde, ik kon al direct beter ophoesten en ervaarde rust terwijl ik in de zoutkamer in een van de heerlijke stoelen zat. vanaf dat moment ben ik vier weken achter elkaar elke dag in de zoutkamer geweest, ik knapte zienderogen op, kon steeds iets minder nemen van de voorgeschreven medicatie, tot uiteindelijk na vier weken ik helemaal geen medicatie meer hoefde te gebruiken. Ik kreeg elke dag meer energie en daardoor kon ik ook actiever zijn in mijn dagelijkse leven, er kwam meer ruimte om niet meer alleen bezig te zijn met de beperkingen die ik voelde maar kon weer leuke dingen aanpakken, bv het wandelen wat ik zo graag doe, daar kwam elke keer weer meer vooruitgang in.

Elke dag opgeknapt

Elke dag voelde ik mij meer en meer opknappen, mijn longen gingen minder pijn doen, het ophoesten ging veel en veel beter en met resultaat, tot op heden (nu een week na de laatste keer zoutkamer) hoest ik nauwelijks meer, en heb veel meer energie.
Wat ook voor mij heel erg fijn was, was de rust die ik ervaarde in de zoutkamer, een uur lang zitten, lezen, slapen en/of denken, het was een genot, het heeft mij vele inzichten gegeven…
Ik ben er qua nasleep van de Corona nog niet, maar wat betreft mijn luchtwegen en alle klachten die ik daarmee had, heeft de Haloclinic er zeer zeker op een positieve manier aan toe bij gedragen dat ik nu sta waar ik sta..
Mijn dank is erg groot..

Warme groet Melanie Bordewijk

Heeft u last van Long COVID of van andere luchtwegklachten? Wij helpen al 13 jaar mensen met uiteenlopende luchtwegklachten en huidklachten. Denk hier aan COPD, astma, hooikoorts. Of aan psoriasis en eczeem. U bent van harte welkom in onze HaloClinic in Zaandam of Heemstede. Reserveer direct hier

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26