Halotherapie, Zouttherapie, zoutkamer

Uitlaatgassen veroorzaken astma bij kinderen

Astma kinderen, ultrafijnestof, uitlaatgassen,

Nergens in Europa zo veel kinderen met astma door uitlaatgassen

Artsen en het Longfonds willen een steviger aanpak van de luchtvervuiling. Verleden week overhandigden zij een petitie aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven, waarin zij oproepen tot actie.

Bij één op de vijf kinderen met astma in Nederland is de ziekte gerelateerd aan luchtvervuiling door het verkeer. In geen enkel ander Europees land is dat aantal zo hoog. In de grote steden worden uitlaatgassen zelfs verantwoordelijk gehouden voor de helft van de astmagevallen bij kinderen. De onderzoekers deden research onder kinderen tussen de 1 en 18 jaar. Onze buurlanden, zoals België, Frankrijk en Duitsland, komen maar nét iets beter uit de test.

stikstofdioxide boosdoener bij kinderen met longziekte

Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet . De uitstoot van stikstofdioxide (NO2) is volgens de wetenschappers de grote boosdoener voor kinderen met de longziekte. Dat gas komt met name in de lucht via de uitlaten van dieselauto’s en vrachtwagens.

In Nederland is astma de meest voorkomende chronische ziekte onder kinderen. Volgens het Longfonds hebben ongeveer 100.000 kinderen tot en met de leeftijd van veertien jaar astma. ,,Kinderen worden dag in, dag uit blootgesteld aan luchtvervuiling. De overheid moet meer doen om ze hiertegen te beschermen’’, stelt directeur Michael Rutgers van het Longfonds, dat vandaag samen met long- en kinderartsen, zorgverleners en wetenschappers de noodklok luidt. De maatregelen die worden genomen zijn niet ambitieus genoeg. Niet in  2030 maar in 2025 zou de gezondheidswinst met 50 procent zijn toegenomen, vindt het Longfonds.

Schone longen en luchtwegen bij uw kind bij HaloClinic Nederland

zonder medicatie door het leven hen bij HaloClinic Nederland

Daar zijn wij het helemaal mee eens.  Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar helaas kunnen er in die 5 tot 10 jaar nog veel meer kinderen te kampen krijgen met beginnende astma. Onze zoutkamers in Zaandam en Heemstede  geven de kinderen de mogelijkheid om zich op natuurlijke wijze te wapenen tegen het ontstaan van astma door luchtverontreiniging. Door hun afweer te versterken, en hun longen zoveel mogelijk schoon te houden, hebben zij een betere kans om het ontstaan de kop in te drukken.

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26