Stoppen met roken

Stoppen met roken

Het nieuwe jaar is alweer een maand aan de gang. Vele mensen hebben zich als doel gesteld te stoppen met roken in het nieuwe jaar. Volgens het ING Economisch Bureau zijn vier op de vijf Nederlanders het nieuwe jaar van 2013 begonnen met goede voornemens. Voornemens welke het meest betrekking hebben op het gezonder gaan leven: stoppen met roken, meer bewegen, minder drinken en minder eten. Wat er terecht komt van die voornemens? Niet veel. Van de mensen die willen stoppen met roken houdt maar 12 procent dit vol (Bron: Volkskrant.nl).

Plaatjes op sigarettenpakjes om meer mensen te doen stoppen met roken

Om het roken van mensen terug te dringen, wil het kabinet dat pakjes shag en sigaretten in de toekomst worden voorzien van een afschrikwekkende foto. Een maatregel welke tot stand is gekomen door de Europese Unie. Ook het toevoegen van smaakjes en geuren aan tabak zal verboden worden. Het kopen van een pakje sigaretten met menthol smaak is dan niet meer mogelijk.

Minister Edith Schippers voor Volksgezondheid, Welzijn Sport was geen voorstander van dergelijke maatregelen. Opmerkelijk gezien het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) wel voorstander is van de bovengenoemde maatregelen (Bron: RTL nieuws). De VVD –waar minister Schippers ook lid van is- ziet overigens niks in de nieuwe maatregelen. Het voornemen noemt VVD-Kamerlid Arno Rutte “betuttelend, belerend en bevoogdend” (Bron: AD.nl).

Stoppen met roken vergoed

”Met ingang van het nieuwe jaar 2013 zijn stoppen-met-rokenprogramma’s weer volledig terug in het basispakket van de zorgverzekering. Dit geldt voor individuele coaching of groepscoaching bij stoppen-met-roken, gecombineerd met nicotinevervangers of receptgeneesmiddelen voor stoppen met roken.” (Bron: Longfonds.nl).

In het jaar van 2011, waarbij dergelijke programma’s ook vergoed werden, daalde het aantal rokers van 27,2% naar 24,7%. Voor meer informatie gaat u naar het Longfonds.nl.

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26