Voorhoofdsholteontsteking, longontsteking. Ervaring, Tiny Leenen

Voorhoofdsholteontsteking, bijholteontsteking en longontsteking

deel I
09 december 2011

Beste Ran,
Via deze weg wil ik je bedanken en vertellen hoe goed het met me gaat. Zoals je weet heb ik ruim 2 jaar lang vreselijk lopen tobben met mijn gezondheid. De eerste winter 2009 voorhoofdsholteontsteking, gevolgd door bijholte ontstekingen en daarop volgend 4 x longontsteking. Na het moeizame herstel m.b.v van prednisolon en antibiotica ben ik geopereerd aan de bijholtes en is mijn neusschot rechtgezet. De zomer 2010 heb ik kwakkelend doorgebracht waar bij ik amper in staat was om mijn werk te doen. (24 uur per week) Ik werk in een ziekenhuis en ben daar klinische chemisch analist, wat inhoud veel patiënten contact en hard werken.

Meerdere longontstekingen

Druk druk druk. Tegen het einde van het jaar 2010 begon de ellende weer van voor af aan en wederom in februari 2011 geveld door meerdere longontstekingen. Met moeite hersteld, weer m.b.v. prednisolon en antibiotica kuren. Weer geopereerd aan de bijholtes en proberen op te krabbelen. De zomer door gekomen met moeite en zo in september begonnen de voorhoofdsholteontsteking wederom op te spelen. Inmiddels was ik de wanhoop nabij. Na gebed ben ik nog eens op het internet gaan surfen en kwam een forum tegen over dit soort kwalen. Na wat doorlezen stuitte ik 2 maal op het fenomeen zoutkamer! Even googelen en daar was je HaloClinic in Zaandam…..

Genezing van de slijmvliezen

En ik heb je direct maandag gebeld en jij vertelde me dat je mij kon helpen. Sceptisch als ik inmiddels was, geloofde ik je niet meteen. Ik voelde al na de eerste behandeling een enorm verschil in mijn hoofd toen ik de volgende morgen wakker werd. Wat heerlijk, geen gebonk en geklop. Alleen dat was al fijn. Na nog een kuur van 7x elke dag komen, kreeg ik wel veel pijn maar een ander soort pijn. Dat ging ook weer over. Je vertelde mij dat het kwam door de slijmvliezen die aan het genezen waren.

Gedeeltelijk weer aan het werk

Daarna ging het steeds beter. Ik had laatst zelfs het idee dat ik wel zonder kon. Daar ik deze winter heel graag zonder ziekte door wil komen blijf ik toch bij je komen. Inmiddels heb ik mijn werk weer gedeeltekijk kunnen oppakken en dat is heerlijk. Je begrijpt dat ik door mijn ziekte ook bij de bedrijfsarts moet komen. Ik heb haar het hele verhaal verteld en zij vond het ook allemaal erg vervelend. Echter haar belang is mij aan het werk te krijgen en dat was lastig met dit ziektebeeld. Dit ziektebeeld is ermee bekend dat het enorm veel energie vergt. Dat blijkt ook bij mij uiteraard.

Bedrijfsarts samen mat haar zus naar de zoutkamer

Van werken was voorlopig geen sprake. Nou is het toevallig zo dat de zus van de bedrijfsarts ook aan deze klachten lijdt. Dus daar hadden we een raakvlak. In september heb ik haar verteld over de zoutkamer en zij was zeer geïnteresseerd. Ik heb jouw gegevens doorgegeven en de bedrijfsarts is al bij je geweest. Samen met haar zus. Leuk he? Ze heeft het met eigen ogen gezien en meegemaakt. Mijn bedrijfsarts heeft de Halotherapie zeer positief ervaren.

voorhoofdsholteontsteking halotherapie behandeling

Ik werk zelf in een ziekenhuis Zes op de tien astmapatiënten volgt medicatieadvies van dokter niet op

Tot mijn verbazing heb ik begrepen dat deze behandelingen niet worden vergoed door het ziekenfonds. Ik begrijp dat niet. Nou ja ik begrijp het wel, want ik werk zelf in een ziekenhuis en weet wie onze geldschieters zijn. Ik vind het niet kloppen eerlijk gezegd. Alle mogelijke troep die ik heb moeten slikken wordt vergoed en dit, wat zo goed werkt en onschuldig voor je lijf is, wordt niet vergoed. Jammer!
Ik wens je veel succes met de strijd om de zorgverzekeraars zover te krijgen dat ze vergoed gaan worden. En nogmaals alle dank voor je begrip en meeleven.

Hartelijke groeten,
Tiny Leenen-Vermeij

Zouttherapie als astmabehandeling

Deel II
februari 2013

Beste Ran,

Mijn gezondheid

Het is de hoogste tijd voor een update omtrent mijn gezondheid… Ik ben eind 2011 bij jouw zoutkamer beland.. Het was een soort wanhoop waar ik in verstrikt geraakt was. Toen heb ik je al een keer verteld hoe het na een tijd ging.. Nu is het 2013 inmiddels alweer februari en ik ben nog op de been 🙂 .

Wat een heerlijkheid. Vanaf eind 2012 ben ik zo een beetje elke week bij je langs gekomen voor een uur zouttherapie. Op dat moment was het weer mis aan het gaan omdat het immers de slechte tijd van het jaar was met de herfst en winter in aantocht. De hele winter ben ik trouw langsgekomen en heb ik de winter goed doorstaan…. Ik was tegelijk mijn werkzaamheden aan het opbouwen van mijn baan. In januari was ik inmiddels de grens van 1 jaar ziek gemeld gepasseerd. Geen fijne status al zeg ik het zelf.

Niet alleen financieel, je krijgt immers nog maar 70% salaris, maar ook vooral geestelijk.. Je denkt vaak ehh ok wordt ik ooit nog beter en zo ja gaat dat binnen nu en een jaar nog gebeuren?? Ben je namelijk 2 jaar ziek gemeld, kom je in een nog vervelendere situatie. Het kan dan zelfs zo ver komen dat je je baan kwijtraakt.. Gelukkig ben ik niet meer zo ziek geworden qua longen maar ik was zo verzwakt geraakt door voorgaande longontstekingen dat ik heel erg voorzichtig kon gaan opbouwen met uurtjes erbij. Ook ben je genoodzaakt je wekelijkse schema zo aan te passen dat je: 1 werk uitbouwt 2 rust bewaard 3 je gezin verzorgd 4 fysio therapie volgt voor revalidatie en 5! naar de zoutkamer. Even puzzelen zeg maar. Het mocht zo goed lopen dat ik redelijk gezonde longen en slijmvliezen (mijn sinussen) heb gehouden door de zoutkamer en soms een zoutspoeling voor nood. Wat ik thuis doe met een speciale hoorn om via de neus de sinussen met zout water te spoelen. De droge vorm (in de zoutkamer) is natuurlijk beter omdat er dan geen vocht achter kan blijven in je holtes. Maar voor de grote ergernissen te verwijderen wel handig. Al met al kon ik per 1 juli weer mijn uren werken. Heel blij mee.

Rondvliegende virussen

Nu is het zo dat ik nog met grote voorzichtigheid de winter tegemoet zag. Dat blijft een lastige tijd met al die rondvliegende virussen. Zo tegen de kerst aan ging het inderdaad fout.. Ik voelde het heel duidelijk zitten in mijn onderste longpunt. Er was weer een ontsteking ontstaan. Gelukkig kreeg ik na aandringen een antibioticakuur van de huisarts. Ik kan me niet veel veroorloven daar mijn longinhoud al danig is aangetast.
De kuur heeft supergoed gewerkt en het ging over en mijn holtes die ook een beetje meededen genazen ook direct.

Halotherapie behandeling

Nog steeds bleef ik naar de zoutkamer gaan voor de Halotherapie behandeling en die combinatie heeft me goed het nieuwe jaar in gebracht. Nu is het weer een maand verder en ik voel me nog steeds goed. Ik blijf nog steeds Halotherapie behandeling te ondergaan en ik heb zelfs een maatje gevonden die graag mee gaat i.v.m. haar gezondheid (hooikoorts allergie en eczeem). Nog gezelliger ook. Zij heeft ook erg veel baat bij de zouttherapie trouwens…Wat nog mooier is, is dat ik nu helemaal geen medicijnen meer gebruik. Ik ben gestopt met de neusspray, en gestopt met de foster- puf. Eigenlijk gewoon vergeten..

En dat gebeurd alleen omdat het niet echt meer nodig is anders denk je er heus wel aan. Kortom super blij mee!!! Geen medicijnen meer en het werk opgepakt. SUPER!

Nou voorlopig kom ik nog hoor!! ik hoop wel dat ik misschien in het voorjaar een beetje kan afbouwen.. Gewoon omdat het ver weg is en belastend (en duur omdat we ook altijd nog even de stad ingaan 🙂

We zien wel.

In ieder geval bedankt nogmaals, ook voor de adviezen, het Keltische zout en de altijd lekkere koffie en thee.

Hartelijke groet Tiny Leenen uit Amsterdam

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26