zoutmijn, Zoutgrotten, zoutkamer Halotherapie,

Wiliczka zoutmijn bij Karkow in Polen

Wiliczka zoutmijn bij Karkow in Polen

Wiliczka Zoutmijn bij Karkow in Polen is De meest bijzondere zoutwereld zoutgrot. Wiliczka zoutmijnen bestaat al vanaf de 13 de eeuw, momenteel komen er 1.3 miljoen bezoekers per jaar. “De mijn wordt wel de Underground Salt Cathedral of Poland genoemd”. In 1978 ze geplaatst op de UNESCO lijst van werelderfgoed.

Paus Johannes Paulus II

Bezoekers waren o.a. Nicolaus Copernicus, Johann Wolfgang von Goethe,Fryderyk Chopin (23 july 1829).Karol Wojtyla (Paus Johannes Paulus II) en President Bill Clinton.

Luchtwegproblemen?

Mijnwerkers in de zoutmijnen, kregen geen luchtwegproblemen, van het microklimaat in moest dus een preventieve werking uitgaan. Deze gedachte werd opgepakt in Solotvino in de Ukraine. Een van de meest bijzondere ziekenhuis in de Karpaten is de republican allergologie clinic in Solotvino: hier slapen mensen in onderaardse gangen en kamers uitgehouwen uit de zoutlagen.
Sinds de opening 30 jaar geleden hebben meer dan 100.000 mensen in deze omgeving heilzame werking gezocht.

zoutmijn, Zoutgrot, zoutkamer Halotherapie,

Salzheimstollen

Salzheimstollen bergtesgaden in Duitsland vlakbij de grens met Oostenrijk (regio Salzburg) is de westeuropese wellness variant van Solotvino, met meer dan 15.000 bezoekers per jaar.
Mensen met longproblemen ervaren verbetering van hun toestand
bij verblijf in deze hoog steriele zoutrijke omgeving. Verblijf in bergtesgaden wordt erkend door Duitse zorgverzekeringen na verwijzing door de huisarts.

Zoutkristallen wordt verrijkt

De laatste jaren verschijnen er meer en meer kunstmatige zoutkamers, waar met een geavanceerde halogenerator die de atmosfeer met zoutkristallen wordt verrijkt. b.v. in Boedapest, Berlijn, Londen, Dublin,……..

Om het geheim van deze heilzame werking te ontrafelen lijkt mij intensief onderzoek door universiteit hoog wenselijk.

Het is onbegrijpelijk dat niet veel eerder veel meer aandacht aan deze wonderlijke ontdekking geschonken is.

Wim v.H.

Arts

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26