Zes op de tien astmapatiënten volgt medicatieadvies van dokter niet op

Halotherapie voorkomt benauwdheid

Een belangrijke factor voor het bestrijden van gezondheidskwalen is het trouw innemen van medicatie. Medicatietrouw van astmapatiënten kan ademhalingsproblemen en benauwdheid voorkomen. Helaas is geconstateerd dat astmapatiënten niet altijd therapietrouw handelen. Longarts Prof. Dr. P.N.R. Dekhuijzen “herkent uit zijn medische praktijk dat astmapatiënten minder therapietrouw zijn dan patiënten met een andere chronische aandoening.”

Kinderen stopen met medicatie door middel halotherapie

“Astmapatiënten vinden het nog wel eens moeilijk om hun geneesmiddelen te nemen zoals de dokter het heeft voorgeschreven. Jongeren vinden dit vaak nog moeilijker dan volwassenen. Verminderde therapietrouw kan leiden tot ademhalingsproblemen en benauwdheid. Uit nieuw respondenten onderzoek door het Patiënt Intelligence Panel (PIP) onder Nederlandse astmapatiënten blijkt dat een inhalator een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verhogen van de therapietrouw.”

mensen die lijden aan astma
PIP heeft geprobeerd met de inzichten van mensen welke lijden aan astma te kunnen komen tot inzichten in het kunnen verbeteren van de therapietrouw. Delen van ervaringen is cruciaal om tot verbeteringen te kunnen komen. Wilt u als patiënt uw ervaringen delen, dan kunt u gaan naar de website van www.piphealth.nl.
Bronnen:

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26