Halotherapie, ofwel zouttherapie is niet nieuw, en dateert al van voor de 20e eeuw. In de 19e eeuw kwam men tot de ontdekking dat mensen die in de zoutmijnen in Oost Europa werkten eigenlijk nooit kampten met luchtwegklachten. Dit bleek te komen doordat in deze zoutmijnen een microklimaat bestond waarin bacteriën zich niet konden handhaven.  Zouttherapie, ook wel halotherapie vindt plaats in een zoutkamer waar dit microklimaat is gecreëerd . In Nederland bestaat deze therapie sinds 2009,  als eerste geïntroduceerd door HaloClinic Nederland. Veel mensen hebben hier baat bij, niet alleen voor luchtwegproblemen en huidaandoeningen, maar ook voor vele andere klachten.

De reden hiervoor is eigenlijk heel  simpel, Halotherapie pakt niet alleen specifieke klachten aan , maar versterkt het afweersysteem op natuurlijke wijze. Waarschijnlijk kan het voor jou ook een goede stap in de richting van een betere afweer zijn.

zoutkamer Haarlem

Onze zoutkamer in Heemstede – Zoutkamer in regio Haarlem

Onze zoutkamer ligt in Heemstede, vlakbij Haarlem, dus heel snel en gemakkelijk te bereiken. En zeer goed te combineren met een leuk dagje in Haarlem. Je hebt geen speciale kleding nodig, voor overschoenen en haarnetjes wordt gezorgd. Het is niet te vergelijken met de “zoutkamers” in sauna’s  waar men in vochtige lucht verblijft, en er geen zout in de ruimte wordt gebruikt, behalve de vaste zoutstenen van de muren. Dat dus ook niet ingeademd kan worden.

 

Wat is zouttherapie – Zoutkamer in de regio Haarlem

Zoals hierboven reeds uitgelegd is Zouttherapie, ofwel halotherapie, geïnspireerd op het microklimaat in de oude zoutmijnen en zoutgrotten in onder andere Oost Europa… Tijdens de sessie wordt het lichaam op een krachtige en natuurlijke manier blootgesteld aan microscopisch kleine deeltjes farmaceutisch zout. Deze zoutdeeltjes  zorgen  ervoor dat de luchtwegen open gaan staan, zodat je beter kunt ademen. Het zout versterkt het afweersysteem en door deze  versterking van het  afweersysteem kun je er weer voor een langere tijd tegenaan.

Wie kan een zoutkamer in regio Haarlem bezoeken?

De halotherapie was in eerste instantie bedoeld voor mensen die problemen met hun luchtwegen hadden. Verkoudheden, longontstekingen, astma etc.

Maar men is er in de loop der tijd achter gekomen dat ook voor andere aandoeningen een behandeling in de zoutkamer verbetering geeft van klachten, zoals bij allergieën, psoriasis. Zelfs bij COPD geeft de halotherapie vaak een verlichting van de klachten, en een verbetering van algemeen welbehagen.

Iedereen kan  een bezoek aan zoutkamer Heemstede in regio Haarlem brengen. Een sessie in de zoutkamer is goed voor iedereen die hun afweersysteem op een natuurlijke manier willen versterken. Doordat de behandeling op de natuurlijke werking van zout is gebaseerd  hoef je je geen zorgen te maken over een eventuele verergering van je klachten of bijwerkingen, alles gebeurt op een veilige manier.Ook voor kinderen vanaf 6 maanden  met allergieën, ademhalingsklachten, verstopte holtes etc. kan halotherapie een uitkomst zijn.   Wij van Haloclinic Nederland hebben al 10 jaar ervaring en zijn een van de weinige aanbieders op het gebied van Halotherapie, dit maakt ons dan ook zo uniek. Door onze hoge mate van expertise, kennis en ervaring weet je zeker dat je in goede handen verkeert.

Maak vandaag nog een afspraak

Mocht je vandaag nog willen ondervinden wat de voordelen zijn van onze zoutkamer in de regio Haarlem/ Heemstede dan kun je contact met ons op te nemen via contact Heemstede

Of natuurlijk bellen met tel,  023 528 2149

De eerste halotherapiebehandeling bij HaloClinic Nederland is altijd gratis en vrijblijvend! dit bied je de mogelijkheid om het zelf eens uit te ervaren. Op onze site vind je nog veel meer informatie omtrent halotherapie behandelingen en over onze zoutkamer in de regio Haarlem/Heemstede. Zien we jou binnenkort?

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26