Zoutkamer HaloClinic in centrum Zaandam

REGIO – De eerste zoutkamer van Nederland is onlangs gevestigd aan de Westzijde 33-37 in Zaandam. Dit betekent: Goed nieuws voor mensen met ademhalingsklachten!

 

Bij HaloClinic Nederland wordt namelijk de Halotherapie behandeling toegepast. De schone lucht in de zoutkamer geeft al snel verlichting bij diverse luchtweg- en huidaandoeningen. Halotherapie is ooit ontstaan in de zoutmijnen van Oost-Europa en heeft zich ontwikkeld tot een voor iedereen toegankelijke en natuurlijke behandelmethode. In de zoutkamer wordt het klimaat van de zoutgrotten nagebootst.

Op basis van wetenschappelijk onderzoek werd vastgesteld dat in zoutmijnen een microklimaat heerst dat zeer weldadig is voor de gezondheid. Het idee achter de zoutkamers is om mensen te helpen hun lichaam en weerstand te versterken en te revitaliseren. In de zoutkamer zijn de wanden, het plafond en de vloer voorzien van dikke zoutlagen. Er staan comfortabele ligstoelen met voetenbankjes en het geluid van een ruisende zee en zeemeeuwen zorgt voor extra ontspanning. Door het gebruik van een zoutgenerator worden zoutdeeltjes verneveld en de ruimte ingeblazen. Deze zoutdeeltjes zorgen voor het schoonmaken van de luchtwegen. Voor mensen en kinderen met luchtweg- en huidaandoeningen, allergieën, zoals COPD, astma, bronchitis, (rokers)hoest, (bij)holte-ontstekingen, eczeem en psoriasis geeft de Halotherapie enorm veel verlichting.

Maar ook zonder deze klachten is een verblijf in de zoutkamer een aanrader. Door af en toe een uurtje de superschone lucht in te ademen, voelt men zich weer energiek en ontspannen. HaloClinic biedt ook diverse massages aan. Bij vastzittend slijm wordt na verblijf in de zoutkamer een klopmassage aangeraden voor nog beter en sneller resultaat. Ook ontspanningsmassage of massage bij spierklachten behoort tot de mogelijkheden.

Elke vrijdag van 10.00-11.00 uur wordt in de zoutkamer een speciale ademhalingstherapie aangeboden ter extra ondersteuning. Het verblijf in de zoutkamer duurt één uur, de kosten zijn afhankelijk van het aantal sessies dat men wil ondergaan. Ter kennismaking is de eerste sessie gratis. In diverse landen wordt de halotherapie vergoed door de zorgverzekering. HaloClinic is op werkdagen geopend van 10.00-20.00 uur en op zaterdag van 10.00-14.00 uur. Zondags gesloten.

Voor meer info: https://www.haloclinic.nl

De Zaankanter (dichtbij.nl)

Author Info

Haloclinic Nederland

Eerste sessie gratis!

Zaandam: 075 760 00 26 - Heemstede: 023 528 21 49
of maak online een afspraak
RESERVEER ONLINE!