Halotherapie, ofwel zout therapie is niet nieuw, en dateert al van voor de 20e eeuw.  De laatste tijd zijn er steeds meer mensen die een bezoekje brengen aan een zoutkamer. In Nederland is het sinds 2009 een opkomende therapie waarbij mensen met verschillende klachten baat bij hebben.

De reden hiervoor is eigenlijk heel  simpel, Halotherapie brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Waarschijnlijk kan het voor jou ook een goede stap in de richting van een betere afweer zijn. Wat kun je verwachten tijdens jouw bezoekje aan deze kamer, en wat zijn de voordelen? Voor wie is het geschikt? Lees verder om wat meer te weten te komen over Halotherapie.

Onze zoutkamer in Zaandam – Zoutkamer in regio Hoorn

Onze zoutkamer ligt in Zaandam, dit ligt op nog geen 25 km afstand van Hoorn. Door deze prettige ligging kan je al binnen 25 minuten bij ons op de plaats van bestemming zijn. Het grote voordeel van een bezoekje aan onze zoutkamer is dat het geen vochtige omgeving is, je hoeft je niet om te kleden en kunt gewoon met je kleding aan op ligstoelen relaxen, terwijl de zoute lucht zijn werk doet. Heb je de behandeling achter de rug dan zal je je weer helemaal fris en gezond voelen.

Wat is zouttherapie – Zoutkamer in de regio Hoorn

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin, wat is een zouttherapie behandeling nu precies? Zouttherapie, ook wel halotherapie vindt plaats in een speciale zoutkamer. De zoutkamer is geïnspireerd op de oude zoutmijnen en zoutgrotten. Dit natuurlijke microklimaat maakt het mogelijk om de zoute lucht maximaal te verspreiden in de betreffende ruimte. Tijdens de behandeling wordt het lichaam op een krachtige en natuurlijke manier blootgesteld aan zoute lucht ( in principe lijkt het op het inademen van zeelucht, maar dan krachtiger) . De zouttherapie zorgt ervoor dat de luchtwegen open gaan staan, met als gevolg dat dat je beter kunt ademen. Het zout maakt het afweersysteem sterker dan voorheen,  en door de versterking van het  afweersysteem kun je er weer voor een lange tijd tegenaan.

Wie kan een zoutkamer in regio Hoorn bezoeken?

Er is geen beperking voor een bezoek aan de zoutkamer in regio Hoorn.  Een zoutbehandeling is goed voor alle mensen die hun afweersysteem op een eenvoudige manier willen versterken. Nu zijn er natuurlijk wel bepaalde mensen die meer baat hebben bij de behandeling dan anderen. De zouttherapie was eigenlijk met name bedoeld voor de mensen die last hebben van hun luchtwegen. Bijvoorbeeld mensen met een verkoudheid of een ontsteking, mensen die last hebben van astma.

zoutkamer Hoorn

Maar men is er in de loop der tijd achter gekomen dat ook voor andere aandoeningen een behandeling in de zoutkamer verbetering geeft van klachten, zoals bij allergieën, psoriasis. Zelfs bij COPD geeft de halotherapie vaak een verlichting van de klachten, en een verbetering van algemeen welbehagen.

Doordat de behandeling op de natuurlijke werking van zout is gebaseerd  hoef je je geen zorgen te maken over een eventuele verergering van je klachten of bijwerkingen, alles gebeurt op een veilige manier. De zoute lucht wordt al een lange tijd gebruikt in landen om ons heen ( Oost Europa, waar zoutmijnen een grote rol spelen) om mensen van bepaalde klachten af te helpen, echter is het voor een lange tijd niet mogelijk geweest om dit zoute klimaat na te bootsen. Wij van Haloclinic Nederland hebben al 10 jaar ervaring en zijn een van de weinige aanbieders op het gebied van Halotherapie, dit maakt ons dan ook zo uniek. Door onze hoge mate van expertise, kennis en ervaring weet je zeker dat je in goede handen verkeert.

Maak vandaag nog een afspraak

Mocht je vandaag nog willen ondervinden wat de voordelen zijn van onze zoutkamer in de regio Hoorn dan raden wij aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. De eerste zouttherapie behandeling is bij Haloclinic altijd gratis en vrijblijvend, dit bied je de mogelijkheid om het zelf eens uit te testen. Bij ons op de site vind je nog veel meer informatie omtrent onze mogelijke behandelingen en over onze zoutkamer in de regio Hoorn. Zien we jou binnenkort terug?

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26