De laatste tijd zijn er steeds meer mensen die een bezoekje brengen aan een zoutkamer. De reden hiervoor is simpel, een zouttherapie brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Misschien dat ook jij er over nadenkt om een bezoekje te brengen aan deze speciale zoutkamers. Wat zijn de voordelen? En voor wie is het geschikt? Tijd om hier achter te komen!

Halotherapie behandelen met zouttherapie regio Amstelveen

Onze zoutkamers in Zaandam  en Heemstede– Zoutkamers rondom Amstelveen

Onze zoutkamers liggen in Zaandam en Heemstede, beiden makkelijk  bereikbaar vanuit Amstelveen. Door deze prettige ligging kan je al binnen 25 minuten bij ons op de plaats van bestemming zijn. De zoutkamer is geïnspireerd op de oude zoutmijnen en zoutgrotten. Dit natuurlijke microklimaat maakt het mogelijk om de zoute lucht maximaal te verspreiden in de betreffende ruimte. Je hebt geen speciale kleding nodig, voor overschoenen en haarnetjes wordt gezorgd. Het is niet te vergelijken met de “zoutkamers” in sauna’s  waar men in vochtige lucht verblijft, en er geen zout in de ruimte wordt gebruikt, behalve de vaste zoutstenen van de muren, en dat dus ook niet ingeademd kan worden.

Het grote voordeel van een bezoekje aan onze zoutkamer is dat het hetzelfde voelt als een uitstapje naar de sauna. Je kunt lekker rustig zitten en ontspannen, terwijl je dit doet zullen jouw luchtwegen maximaal open gaan staan. Heb je de behandeling achter de rug dan zal je je weer helemaal fris en gezond voelen.

Wat is zouttherapie – Zoutkamer in de regio Amstelveen

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin, wat is een zouttherapie behandeling nu precies? Zouttherapie, ook wel halotherapie vindt plaats in een speciale zoutkamer. De zoutkamer is geïnspireerd op de oude zoutmijnen en zoutgrotten. Dit natuurlijke microklimaat maakt het mogelijk om de zoute lucht maximaal te verspreiden in de betreffende ruimte. Tijdens de behandeling wordt het lichaam op een krachtige en natuurlijke manier blootgesteld aan zoute lucht ( in principe lijkt het op het inademen van zeelucht, maar dan krachtiger) . De zouttherapie zorgt ervoor dat de luchtwegen open gaan staan, met als gevolg dat dat je beter kunt ademen. Het zout maakt het afweersysteem sterker dan voorheen,  en door de versterking van het  afweersysteem kun je er weer voor een lange tijd tegenaan.

Voor wie is het bezoek aan een zoutkamer in de regio Amstelveen een uitkomst?

Een zoutbehandeling is goed voor alle mensen die hun afweersysteem op een eenvoudige manier willen versterken. Er zijn natuurlijk  wel bepaalde mensen die meer baat hebben bij de behandeling dan anderen. De zouttherapie was eigenlijk met name bedoeld voor de mensen die last hebben van hun luchtwegen. Bijvoorbeeld mensen met een verkoudheid of een ontsteking, mensen die last hebben van astma.  Maar men is er in de loop der tijd achter gekomen dat ook voor andere aandoeningen een behandeling in de zoutkamer verbetering geeft van klachten, zoals bij allergieën, psoriasis, of eczeem. Zelfs bij COPD geeft de halotherapie vaak een verlichting van de klachten, en een verbetering van algemeen welbehagen.

Doordat de behandeling op de natuurlijke werking van zout is gebaseerd  hoef je je geen zorgen te maken over een eventuele verergering van je klachten of bijwerkingen, alles gebeurt op een veilige manier. De zoute lucht wordt al een lange tijd gebruikt in landen om ons heen ( Oost Europa, waar zoutmijnen een grote rol spelen) om mensen van bepaalde klachten af te helpen, echter is het voor een lange tijd niet mogelijk geweest om dit zoute klimaat na te bootsen. Wij van HaloClinic Nederland hebben al 10 jaar ervaring en zijn een van de weinige aanbieders op het gebied van Halotherapie, dit maakt ons dan ook zo uniek. Door onze hoge mate van expertise, kennis en ervaring weet je zeker dat je in goede handen verkeert.

Maak vandaag nog een afspraak

Mocht je vandaag nog willen ondervinden wat de voordelen zijn van onze zoutkamer in de regio Amstelveen dan raden wij aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. De eerste zouttherapie behandeling is bij Haloclinic altijd gratis en vrijblijvend, dit bied je de mogelijkheid om het zelf eens uit te testen. Bij ons op de site vind je nog veel meer informatie omtrent onze mogelijke behandelingen en over onze zoutkamers  in de regio Amstelveen. We hopen je binnenkort te kunnen verwelkomen in 1 van onze vestigingen.

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26