Zouttherapie pakt niet alleen specifieke klachten aan

Halotherapie, ofwel zouttherapie is niet nieuw, en dateert al van voor de 20e eeuw. In de 19e eeuw kwam men tot de ontdekking dat mensen die in de zoutmijnen in Oost Europa werkten eigenlijk nooit kampten met klachten gerelateerd aan de longen. Dit bleek te komen doordat in deze zoutmijnen een microklimaat bestond waarin bacteriën zich niet konden handhaven.  Zouttherapie, ook wel halotherapie Schagen vindt plaats in een zoutkamer waar dit microklimaat is gecreëerd . In Nederland bestaat deze therapie sinds 2009,  als eerste geïntroduceerd door HaloClinic Nederland. Veel mensen hebben hier baat bij, niet alleen voor luchtwegproblemen, maar ook voor vele andere klachten.

De reden hiervoor is eigenlijk heel  simpel, Halotherapie pakt niet alleen specifieke klachten aan , maar versterkt het afweersysteem op natuurlijke wijze. Waarschijnlijk kan het voor jou ook een goede stap in de richting van een betere afweer zijn.

Longziekten, zoutkamers Schagen, Zaandam, Heemstede, Amsterdam, Alkmaar,

 

 

 

 

 

Wat is zouttherapie – Zoutkamers in de regio Schagen

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin, wat is een zouttherapie behandeling nu precies? Zouttherapie, ook wel halotherapie vindt plaats in een speciale zoutkamer. De zoutkamer is geïnspireerd op de oude zoutmijnen en zoutgrotten. Dit natuurlijke microklimaat maakt het mogelijk om de zoute lucht maximaal te verspreiden in de betreffende ruimte. Tijdens de zouttherapie behandeling wordt het lichaam op een krachtige en natuurlijke manier blootgesteld aan zoute lucht ( in principe lijkt het op het inademen van zeelucht, maar dan krachtiger) . De zouttherapie Schagen zorgt ervoor dat de luchtwegen open gaan staan, met als gevolg dat dat je beter kunt ademen. Het zout maakt het afweersysteem sterker dan voorheen,  en door de versterking van het  afweersysteem kun je er weer voor een lange tijd tegenaan.

Wie kan een zoutkamer in Schagen bezoeken?

Je zou het misschien niet denken, maar iedereen kan onze zoutkamer in regio Schagen bezoeken! Een zoutbehandeling is goed voor alle mensen die hun afweersysteem op een eenvoudige manier willen versterken. Nu zijn er natuurlijk wel bepaalde mensen die meer baat hebben bij de behandeling dan anderen. De zouttherapie is met name bedoeld voor de mensen die last hebben van hun luchtwegen. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met een verkoudheid of een ontsteking, maar ook mensen die last hebben van astma. Andere aandoeningen die behandeld kunnen worden bij onze zoutkamer in de buurt van Schagen zijn COPD, sinusitis en hooikoorts. Ook voor kinderen vanaf 6 maanden  met allergieën, ademhalingsklachten, verstopte holtes etc. kan halotherapie een uitkomst zijn.

Door de natuurlijke werking hoef je je geen zorgen te maken over een verergering van je klachten, alles gebeurt op een veilige manier. De zoute lucht wordt al voor een lange tijd gebruikt om mensen van bepaalde klachten af te helpen, echter is het voor een lange tijd niet mogelijk geweest om het zoute klimaat na te bootsen. Wij van Haloclinic zijn een van de weinige aanbieders op het gebied van deze zouttherapie, dit maakt ons dan ook zo uniek. Door onze hoge mate van expertise, kennis en ervaring weet je zeker dat je in goede handen verkeerd.

Onze zoutkamers in Zaandam  en Heemstede– Zoutkamers rondom Schagen

Onze zoutkamers liggen in Zaandam en Heemstede, beiden makkelijk  bereikbaar vanuit Schagen. Door deze prettige ligging kan je al binnen 25 minuten bij ons op de plaats van bestemming zijn. De zoutkamer is geïnspireerd op de oude zoutmijnen en zoutgrotten. Dit natuurlijke microklimaat maakt het mogelijk om de zoute lucht maximaal te verspreiden in de betreffende ruimte. Je hebt geen speciale kleding nodig, voor overschoenen en haarnetjes wordt gezorgd. Het is niet te vergelijken met de “zoutkamers” in sauna’s  waar men in vochtige lucht verblijft, en er geen zout in de ruimte wordt gebruikt, behalve de vaste zoutstenen van de muren, en dat dus ook niet ingeademd kan worden.

Het grote voordeel van een bezoekje aan onze zoutkamer is dat het hetzelfde voelt als een uitstapje naar de sauna. Je kunt lekker rustig zitten en ontspannen, terwijl je dit doet zullen jouw luchtwegen maximaal open gaan staan. Heb je de behandeling achter de rug dan zal je je weer helemaal fris en gezond voelen.

Maak vandaag nog een afspraak

Mocht je vandaag nog willen ondervinden wat de voordelen zijn van onze zoutkamers in Zaandam en Heemstede dan raden wij aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. www.haloclinic.nl.De eerste zouttherapie behandeling is bij Haloclinic altijd gratis en vrijblijvend, en dus een mogelijkheid om het zelf eens uit te testen. Bij ons op de site vind je nog veel meer informatie omtrent onze mogelijke behandelingen en over onze zoutkamers in Zaandam en Heemstede. Hopelijk zien we jou binnenkort?

Open chat
1
Hallo,
We helpen u graag bij eventuele vragen, stuur een bericht of bel ons op 075 76 000 26